Pe cand Europa incearca sa se redreseze, si face eforturi cumplite sa salveze zona euro, noi ne rafuim intre noi, caci e greu sa cedezi puterea. Puterea e acum de partea USL, iar PDL a fost crunt zdrobit cand la alegerile locale increderea populatiei s-a indreptat spre  PSD si PNL, o alianta fara mari sperante, dar pentru a ajunge presedinte C. A. se iubeste chiar si cu diavolul socialist V. P. 


Se pare ca a venit platitul politelor. Si asa s-a descoperit ca la noi se fac doctorate la xerox, caci daca nu putem sa ne scriem teze din idei proprii, atunci copiem de rupe caci in Romania "lasa ca s-asa e bine".  E adevarat ca recent s-a descoperit cazul fostului ministru Zu Guttenberg, fostul presedinte Pal Schmitt, dar la plagiat caci la altceva nu ne pricepem, suntem "noi cei din linia intai". Doamna Corina Dumitrescu a esuat mizerabil chiar inainte de a fi investit, caci a plagiat si a mai si mintit in CV (si era cat pe ce sa ajunga Ministru la Educatie ...), iar domnul Mang, chiar a reusit sa stea cateva zile la carma institutiei, dar dupa 8 articole descoperite de a fi plagiate la greu, si-a incheiat frumoasa cariera la minister.  Desi e inca profesor la Universitatea din Oradea, sincer sa fiu, eu in locul lor (vezi Universitatea din Oradea) l-as fi concediat de mult, caci e rusinos sa ai asemenea cadre in componenta profesorilor. E de mentionat faptul, ca dansul astazi nici macar lector nu ar ajunge, sa nu vorbim despre o functie de conferentiar sau profesor, caci are doar cateva articole, toate plagiate, dar nu conteaza, caci la noi totul e posibil. Tara tuturor posibilitatilor nu mai e America ci Romania

Se pare ca si "cel mai iubit dintre pamanteni", vezi premierul Victor Ponta, e si el ca toti ceilalti, caci copieaza si el, caci nu are el timp sa se aplece asupra tezei de doctorat si e normal: e mai usor sa copiezi, caci  un Ctrl+C si un Ctrl+V te-a scapat de probleme. E mare rusine caci chiar si celebra revista Nature se ocupa de caz, desi Nature nu e de specialitate in teza domnului Ponta, dar oricum e citit in toata lumea. 

Sunt ferm convins ca totul e politic, si nimeni nu e interesat stiintific de tezele de doctorat, dar eu ma bucur totusi, caci pe cand ei se denunta unul pe celalalt, societatea romaneasca se curata. Ma bucur si pentru faptul ca CNATDCU a facut public faptul ca 85 pagini sunt copiate cuvant cu cuvant,  desi ministrul interimar Pop i-a dezfiintat in ultimul ceas, caci nu servea "interesul public". E bine sa asteptam verdictul dat de Comisia de Etica, care e avizat sa se pronunte in acest caz, dar plagiatul in sine tot plagiat ramane, si Victor Ponta va demisiona, chiar de nu vrea dansul, caci chiar daca propaganda USL s-a lansat si Ministrul Rus l-a disculpat pe plagiatorul premier, caci "de la Aristotel si Platon, toti cei care au scris teze de doctorat de filosofie, pe politica si stiinte sociale, toti au plagiat". Deci daca altii copieaza sa copiem si noi caci la noi chiar si ministrul favorizeaza copiatul. Jos palaria domnule ministru Rus! Meritati sa fiti ministru! Ma inchin!

Ce mai e de zis? Mai nimic. Sunt scarbit de ce se intampla in Romania, si e de inteles ca multi nu vor sa se intoarca in tara, caci ei nu au plagiat, au lucrat din greu la tezele lor de doctorat. In loc sa copieze, ei au depus un efort aparte si si-au cladit un (re)nume in societatea academica, dar ei nu pot sa ajunga profesori universitari, cercetatori, ministrii sau premieri caci ei nu au copiat. In Romania ajungi departe daca ai copiat. La noi valorile .... nu mai exista!






0 Comments:

Post a Comment