Nature este unul dintre cele mai prestigiose jurnale cu caracter stiintific si lumea academica ravneste ca sa aiba un astfel de articol in lista de publicatii, caci un articol in acest jurnal te consacra ca un cercetator de [mare] valoare. Pa cand unii publica des in acest jurnal, noi (vezi Romania) ajungem in jurnal doar ca prin usa din dos.


Astazi publicatia afiseaza un post in care de discuta o posibila acuzatie adusa premierului Ponta privind teza  de doctorat al dansului datata din 2003.  Desi e o sesizare anonima (?), ma indoiesc ca Nature si-ar periclita numele si onoarea pentru o amarata teza de doctorat in drept penal al unui oarecare Ponta Victor. Desi e de discutat de ce apare articolul in Nature, cand sunt jurnale mult mai adecvate sa trateze acest subiect, totusi in 99% din cazurile de plagiat se adeveresc, deci sansele sunt foarte mari sa asistam la o noua demitere, dar in acest moment chiar premierul Romaniei va fi nevoit sa demisioneze daca acuzatie de plagiat se adevereste.

Deja cazul Mang trebuia sa traga un semnal de alarma, dar se pare ca se incearca din rasputeri musamalizarea cazului Mang (cu 8 articole plagiate la activ), si se pare ca nu doar sistemul comunist a produs "stiinta de doi bani" ci si democratia romaneasca ne-a umplut cu parveniti si "doctori" (vezi PhD)  fara carte. 

0 Comments:

Post a Comment