Egy kis reklam: HTC Hero


Nem fizetett blogger vagyok, hanem eppen arrol irok, amit fontosnak itelek meg. A mai nap a reklam helye.

Nehany napja bitorlok egy HTC Hero telefont, amirol annyit kell tudni, hogy a HTC az Apple iPhone rivalisanak szanta. Mindketto erintokepernyos telefon, de a HTC mogott nem all olyan hatalmas marketing, mint az tapasztalhato a Steve Jobs termeke mogott. De azert egy ideje a Google kulonleges figyelmet es tamogatasat elvezi. Vagyis a harc minden teruleten a ket orias kozott zajlik, lasd Google es Apple. Ki lesz a nyertes?

Hat bevallom, miota hasznalom, kezd megvaltozni a velemenyem a telefonalasrol es teljesen mas erzes. No persze nem kell semmi kulonosebbre gondolni, csak az erintokepernyo kisse mas es szerintem akar jo otlet is lehet, de valoszinu nem igy fogok velekedni idos koromba, mikor majd reszketni fog a kezem es mindig mas virtualis billentyut akarok majd leutni. No de addig hasznaljuk ki azt amit masok kitalaltak.

A telefonalas elmenyen tulnyulva, teljes erteku bongeszest tesz lehetove, levelezest barmilyen kulso levelezo tamogatasat biztositva es persze nem hianyoznak a telefonbol a tobbfele kommunikacios platformok lasd pl. Google Talk (ezt ajanlom barkinek, mert a tobbi alkalmazassal ellentetbe, ez lehetoseget biztosit arra, hogy hang uzenetet hagyjunk az offline allapotba levo beszelgeto partnerunknek, amit az illeto mp3 formatumba talal meg levelesl ladajaban), Skype es remelem hamarosan Europaban is elerheto lesz a Google Voice nevu szolgaltatas. Elvileg egy rovidebb utazasra teljes mertekig helyettestiheti a sokkal nehezebb notebook-ot, netan a manapsag hasznalatos netbook-ot. Es a repteren nem azzal kell idetlenkedni, hogy hogyan varazsoljuk vissza a gepet a helyere hanem csak hanyagul zsebre vagjuk! :-)

No es persze minden szocialis halozatot tamogat, mint pl. a Facebook, Twitter es meg sorolhatnam. Ellenben a regi telefonokkal, itt mar beszelhetunk onallo alkalmazasokrol is, melyeket lehet telepiteni a telefonra es futtathatok, es parhuzamos futast is lehetove tesz az Android platfom, ami fut ezeket a modern gepeken. (Megjegyzes: En is dolgozom eppen egy ilyen prototipuson, de remelem hamarosan kerul ra egy doktorandusz vagy diplomazo diak aki folytatja, mert nekem van mas eleg elfoglaltsagom.)
Azt azert latni kell, hogy itt a fejlesztok megnyitottak a platform-ot a nagykozonsegnek es mindenki irhat alkalmazasokat a telefonra es ennek semmi mas nem szab hatart , mint a programozo kepzeloereje es persze ideje.

GPS modul is leven benne (ezt muholdas helyzet meghatarozasra hasznaljak), nagyon konnyen hasznalhato navigacios celra, hisz a Google Map barhova elvezet es a terkepek naprakeszek habar nehany orszag szemelyes jogokra hivatkozva kitiltotta a Google fenykepezo csapatat.

No es persze WiFi chip is kerult a nagyon kellemes erintesu boritas ala igy barhol lehet vele bongeszni ha nyitott WiFi spot mellett vagyunk. Egyszoval minden megtalalhato benne, ebresztoora, kalendarium ami hajlando minden mas kalendariummal informaciot cserelni, igy tobbek kozott a Google Calendar alkalmazast is hasznalhatjuk.

Ha van ra lehetosegetek, probaljatok ki, meglatjatok, hogy erdekes es mas, mint az eddig megszokott telefonok. Annyi a hatranya, hogy arban kb. 300 € kerul de ajanlom, hogy ne Magyaroszagon vegyetek meg, mert kb. 100 € arrest alkalmaznak. No meg mindig elonyere irhato, hogy fele annyiba kerul, mint egy iPhone.


0 Comments:

Post a Comment