Mar megint nem ertem. Nezem a sajtot, az Internetet, a kozossegi oldalakat es mast sem latok mint politikust es politikus jeloltet. 

Egyesek vadaszni indulnak, sejtem szavazat vadasznak, mert hat a szek, az Isten adta szek az nagyon kell. Masok konyvet irnak magukrol, hogy a tisztelt valasztok megertsek oket, es sejtem -elnezest kerek ha (talan) tevednek, meg hasznot is hajtanak belole, mert a konyvet penzert aruljak, nem de? Masok ugybuzgoan jarjak a falvakat, es mindenki keresi a szerencsetlen valasztok kegyeit. Masok uzleti konferenciakon szolalnak fel, netan INGYEN (ez kulon ki van hangsulyozva!) jogvedelmi ugyet karolnak fel, masok a romaniai egyetem piackonformitasarol (belefaradtam amig leirtam, de jol hangzik!) es jovokeperol ertekeznek, es sorolhatnam. Megint masok kiallitasok megnyitojan vesznek reszt, templomokrol ertekeznek es a sor vegellathatlan. Honnan ez a temerdek tudas, erdeklodes, adakozasi vagy, empatia, stb? 
No persze az ugybuzgosag, mint az sejtheto tart meg december 9-ig, utana valahogy az erdeklodo, kedves, bajos, "mi majd megoldjuk" emberek valahogy eltunnek az elkovetkezendo 4 evre, es nem igazan taposnak velunk egy sarat, mert hat elegansabb terepjarobol, netan Lexus autobol kitekinteni/lenezni a blebejusokra. Es valljuk be, a villakbol a Somosteton nem is igazan erdekli oket, hogy mi a nep igazi baja, mert miert is erdekelne, hisz az allammal kotott szerzodesek igencsak lekothetik az ember figyelmet, es nem ernek ra holmi foldi halandok ugyes-bajos dolgaira. 

Fura modon, ilyenkor, valasztasok elott ellenben mintha oltast kapnanak. Ugy surognek-forognak, hogy mar aggodnom kell, hogy hogyan is birjak szusszal. Sejtem a 4 ev arra kell, hogy kipihenjek a faradalmakat. Ertheto, legalabb is en megertem.

Amit azonban nem ertek, hogy miert van az, hogy egyesek akik igazan segiteni akarjak a nepet es nemzetet, azok tesznek rola (lasd peldaul Hejja Ferenc, aki minap robotokat ajandekozott erdelyi magyar iskolaknak) es ok nem jelentetik meg sem holmi oldalakon, nem is verik nagydobra a dolgot, mert nekik nem a hir a fontos, hanem maga a teny, marmint a segitseg. Sot, meg azt sem irjak ki, hogy "INGYEN" meg ha ez is a valosag. Mig a tisztelt politikum beszel az iskolarol, mas tesz az iskolaert. 

Hasonlo a helyzet a templommal is. Mig ok beszelnek rola, Bojte Csaba tesz rola, hogy arvak szazai csaladokban nojjenek fel. Ot sem latom plakatolni gyakran, csak az emberek segitik, mert latjak, hogy a beszedeit tett is koveti, de sajnos ezzel csak o van igy, masok maradnak a rethorika szinjen. Ahhoz meg iskola sem kell (lasd "szajkaratezas" ahogy ma mondta egy kedves baratom), sot nem matematika iskola, ahonnan 2x is kibuktunk, mert hat ott nem beszelni kellett hanem gondolkodni es szamolni, de hat az mar nem ment. Sebaj, tellett fotitkari tisztre. Ott biztos nem a szamok a fontosak. Sejtem a vizsgan az jeleskedett aki mar bukott ki egyetemrol!

Es meg sejtem sokan masok tesznek kicsit es nagyot annak erdekeben, hogy az erdelyi magyar nemzet epuljon. Ok azok akik nem beszelnek de tesznek. Ok 1 honapot pihennek es 4 evet tevekenykednek. Bevallom en szivesebben valasztanam oket! Ok megerdemlik!

Fura ez az Isten verte elet, hogy mindig azok kerulnek elore akiknek kozuk nincs az egeszhez. Tan igy bunteti a Fentvalo a nepet az elkovetett bunokert!





0 Comments:

Post a Comment