Valami nem stimmel a "független" jelzővel amit S.Z. polgármesterjelölt oly nagy erőfeszítéssel próbál magára aggatni. Értem a miértet.  Nagyon kellenek a magyar szavazatok, de sokan ma vásárhelyi magyarok már nem szavaznak automatikusan RMDSZ tulipánt csak azért, mert magyar, hanem cserében el is várn[án]ak valamit, de amint azt láttuk az utóbbi években csak vártunk és hallottunk, de mást  mint ígéreteket nem igazán kaptunk. Köztörvényes bűnöző illetve a törvény elöl eliszkoló, jelenleg is körözés alatt álló RMDSZ honatyákat annál inkább.  

A független jelölt ahogy a neve is sugallja, független, vagyis minden külső hatástól mentes, nem elkötelezett bizonyos párt ideológiák mellett, illetve véleményét nem a párt hanem önmaga formálja. A fentebb említett jelöltet az RMDSZ állította, ennek színeiben volt még minap tanácsos is, sőt mi több frakció vezető is. Ez már feltételez bizonyos lojalitást - és még nagyon szépen fogalmaztam, a tulipán javára, és bármely igyekezet a tagadásra balgaság lenne, és csak rontana a helyzeten, de hát mindenkit megillet a szabad akarat és a vélemény.  Feltételezzük, hogy S.Z. független, legalább is az ő sajátos értelmezésében. Talán más értelmező szótárat használunk, de a demokráciában erre van lehetőség és vallom, hogy ez a fajta sokszínűség viszi előre az emberiséget. 


No de mikor a tulipános Mester állítja Isten és ember színe előtt, hogy "Soós Zoltán, aki függetlenként indul, de az RMDSZ jelöltje, és az RMDSZ jelöltjeként KELL viselkednie" azt sugallja nekem az egyszerű, buta választónak, hogy "független" ő -sejtem S.Z es K.H. ugyanazon értelmező szótárat használják-, csak a viselkedését a tulipános bácsik mondják meg Kolozsváron és Karcfalván. 

Sejtem ők jobban ismerik a független fogalmát, csak én, nem lévén ideológiailag képzett, akár Pelikán elvtárs, valahogy nem látom ahogy "a nemzetközi helyzet egyre fokozódik".  Talán egyszer majd elküldik nekem is az általuk lapozott értelmező szótárat, és majd akkor én is megértem a független szó igazi jelentését. 

0 Comments:

Post a Comment