És lőn lista. Az RMDSZ megteremté azt, és benne a hősöket, kinek szent feladata, hogy védjék és képviseljék a marosvásárhelyiek érdekeit.
Sejtem Brassai úrnak  a gondviselés mondta tollba a neveket, akár Mózesnek az Úr a parancsolatokat a hegyen. Kőbe is véste volna, csak valamit elírhatott a nagyérdemű, hiszen  Portik úr erre nagyon is figyelmeztette, hogy az ő neve nem illik a tulipánnal, így hát más nevét vésték a kőbe.

Valamit azért csak nem értek. Éspedig, hogy hogyan került arra a listára Portik neve. Brassai úr képességeit nem vagyok hivatott méltatni, de ha mást nem is, annyit azért kinézek belőle, hogy előzetes egyeztetés nélkül nem véste Portik urat a listára, annak megkérdezése illet beleegyezése nélkül. Ha ez így történt akkor azt jelenti, hogy Portik úr tudott a dologról. Gondolom az is csak véletlen egybeesés, hogy Portik úr a napokban mondott le tisztségeiről. [...]

Ha meg nem tudott róla, akkor az RMDSZ próbálta meg behúzni a táncba, és beállítani, hogy szent a béke marosvásárhelyi és marosvásárhelyi között, és mindannyian S.Z.-t imádjuk. Azt is elképzelhetőnek vélem, hogy várták, hogy mit reagál a plebs, és ha nincs tiltakozás, akkor majd lesz nagy összeborulás. De nem lett. Valahogy a reakciók túlmutattak azon amit egyesek vagy kettesek reméltek, és a felek maradtak a barikád különböző oldalán, de harcolva ugyanazért az ideálért.  

Mi egy jobb városvezetésért, az RMDSZ meg a listáért küzd, de hát nem vagyunk egyformák. Nem vagyunk! Nagyon nem!   

És valaki leszerepelt. De ez manapság már meg sem lep a politikusainktól. 

0 Comments:

Post a Comment