Az erdélyi magyar politikus


Manapság már az erdélyi magyar politikus is más. Önérzetes! Sértődékeny! Nehezen viseli a kritikát, és valahogy nem szereti ha szembesítik a valósággal. Csak az nem változott , hogy még mindig azt hiszi, hogy neki jutott a messianisztikus szerep, hogy megváltsa a közösségét. És valami csoda folytán csak ő látja a veszélyt, és csak ő tudja a megoldást. Mindenki más ellenség, aki nem tudja az igazat, és aki aláaknázza mindazt amit ők oly keservesen építettek. Ezen kórságban szenved Orbán atyánk is,  gondolom ezért költözteti a Jenő hivatalát a Várba, várva a nagy pillanatot, hogy befagyjon a Duna, és végre beteljesedhessen az Írás, királlyá koronáztassa magát, és ő legyen Magyarország új védőszentje. 

Ez a fajta  magatartás a marosvásárhelyi milliuex-ben is létezik, és a nagyérdeműek ecsetelik naphosszat, az ebadta népnek, hogy nekünk S.Z. kell, és ő az egyedüli aki számunka a Kánaánt hozza majd a marosvásárhelyi ugarra. Hogy hogyan arról nem igazán beszélnek, de mit számít, mi csak addig kellünk ameddig szavazunk, nem de? Vannak követői is, akik szintén ezt a hitet vallják, de ezzel meg nem volna baj. Mindenikünk hisz valamiben. Még az is aki nem. Ami már gondot okoz, hogy azt hiszik, hogy mindenkinek ugyanabban a dologban kell hinnie. És ha netán a rossz útra tévedtél, akkor bűnös vagy és velejéig romlott, aki nép és nemzet ellen cselekszik. Azok bűne annyi, hogy ők másként látják a jövőt, és úgy gondolják, hogy más is adhat megoldást a problémáikra nem csak S.Z. És azt is látják, hogy S.Z. az RMDSZ pártkatonája, aki az eddigi állásait is kimondottan nekik köszönheti, hisz az RMDSZ jutatta a múzeum élére is, illetve a tanácsosi helyét is a tulipán fémjelezi. Hogy ezek után hogy lehet az ember még független(???), azt csak a Fentvaló tudná megmondani, de sejtem még számára is okozna némi fejtörést. De a Fentvaló mindenre megoldás vagy talán ne hajítsuk a sulykot messzire, érjük be a SRI nyújtotta összeesküvés elméletekkel. 


Röviden, a mai erdélyi magyar politikus valahogy nem tudja elfogadni, hogy van más lehetőség is. És van. Ez az oka annak, hogy nem képes versenyképes maradni, és nem képes megmaradni a politika forgatagában. El fog tűnni a porondról, mert nem képes másokat meghallgatni, és nem képes változni, és nem képes megfelelni a közössége mai elvárásainak. A múltban él és ott is marad. Nincs esélye!

0 Comments:

Post a Comment