Sa punem punctul pe plagiat

Da. Sa punem punctul unde trebuie. E rusinos ce se intampla si doar pentru a salva imaginea omului politic Ponta, unii preced la a se injosi in ultimul hal, si nu doar intineaza propria lor imagine care este a lor si nu ma intereseaza, dar improasca si imaginea cercetatorului romanesc, onest de felul lui, care nu a copiat ca domnul Ponta, ci a lucrat la teza de doctorat si nu a fost nevoit sa copieze sa publice teze si carti.


Un paragraf care poate fi regasit intr-un alt articol -deja publicat, nu poate fi reprodus doar in conditiile in care se folosesc ghilimelele de rigoare,  si la sfarsitul citatului trebuie mentionat din care referinta s-a folosit citatul respectiv. Daca nu, acel citat e considerat ca si fiind propriu (insusit), deci ca atare in cazul in care e preluat dintr-un alt articol este un furt intelectual. 

Ca mentionam la sfarsit niste referinte nu ajuta la mai nimic, caci nu se poate diferentia care sunt pasajele proprii si care sunt preluate din alte lucrari. Deci daca ne place, daca nu ne place, pe moment avem un premier care copieaza si se mandreste cu un doctorat de care nu ar trebui sa aiba parte caci si-a copiat teza. Cam asa arata adevarul gol-golut de la Palatul Victoria.

0 Comments:

Post a Comment