Basescu in sus, Basescu in jos auzim zi si noapte la radio, la TV, pe paginile ziarelor si de la mai toata lumea. "Saracul" meu presedinte -desi suspendat-,  risca sa faca febra musculara de la atat "sus-jos" fara sfarsit. Dar se bucura si el, si Crin Antonescu caci duminica romanii vor vota la referendumul avand ca miza destituirea sau mentinerea in functie a lui Traian Basescu, presedintele care a fost pus la tusa a doua oara in timpul mandatului de presedinte. Cam rusinos sa ajungi intr-o asemenea ipostaza dar bravul marinar scolit la Anvers [si Securitate] pare sa se descurce chiar si cu aceste valuri zguduitoare.


Cel din urma presedinte, fiind trimis la vestiare pana pe 29 iulie, data referendumului, a fost inlocuit de  Presedintele Senatului, senatorul care "s-a auto-proclamat" presedinte interimar, caci s-a vazut prin acele manevre ca aceasta era miza primordiala. De nu putea sa ajunga presedinte prin vot popular in 2009, caci a fost invins de candidatul Basescu si candidatul Geoana la acea vreme, liberalul care s-a inhaitat cu dracul socialist (vezi PSD) caci era singura sansa sa se faca si el presedinte,  aspiratie - ma gandesc eu - provenita din copilarie. Eu vroiam sa ma fac doctor si pompier si profesor, dansul presedinte. Cine sus tinteste, departe ajunge, chiar daca nu "logic" dar macar "legic". Iar dansul e mare savant, caci in cei nici macar 5 ani in care profesa (!?), ma gandesc eu ca s-a aplecat asupra problemei cum sa unesti valorile national liberale cu socialismul modern paradox pentru un biet si amarat cercetator ca mine, dar daca esti savant si ai o asemena cariera stralucita de [nici macar] 5 ani de istoric reusesti! Chapeau!

Pe cand ei "se ocupa" unul de celalalt, ca niste soti intr-o casnicie putrezita de naravurile politice a ultimelor decenii din Romania, eu incerc sa ma ocup si de popor caci daca nu m-am facut presedinte acum nu ai ce face altceva. Daca ei nu se ocupa si cum se vede nu prea se intereseaza dansii de soarta poporului ci doar de orgoliile personale, incerc eu sa tin pasul cu dumneavoastra stimati romani, concetateni de ai mei. Nu sunt scolit ca marinarul nici ca "paiata" care s-a cocotat pe stalp doar pe seama unor legi si sirectlicuri politice (care par a fi constitutionale!) dar pot sa afirm un lucru. Dupa referendum vom castiga si noi ceva. Ori marinarul, ori paiata pleaca din politica desi mi-as dori sa scapam de amandoi. 

Cat despre Basescu stim ca vrea sa faca o scoala politica, desi ma mir sa aiba mii de studenti un profesor care a vandut flota, are bani nedeclarati, vrea vile, etc. Poate se face marinar si se intoarce la Anvers. Cu cat mai departe ca atat mai bine. Cat despre Antonescu, ma gandesc ca fiind mare somitate in istorie se intoarce la istorie si redescopera Dacia lui Daicoviciu, sau poate va gasi niste semne indubitale ca chiar (cacofonie!) si in antichitate national liberalismul era parte marcanta a socialismului sau invers. Poate va scrie si dansul o teza de doctorat si speram ca macar dansul nu va plagia ca distinsul premier Ponta.     

0 Comments:

Post a Comment