Bilantul Romaniei

Tragem linia si contabilizam tot de e bun si tot ce e rau. Iar noi avem un lucru usor de facut, caci la noi lucruri bune nu prea se intampla. E simplu, nu?



Avem niste oameni politici care au ajuns la putere nu pentru faptele pe care le-au facut, ci doar ca au bani si influenta, si si-au cumparat scaunele de deputat si senator, iar mai toate pozitiile din stat s-au alocat pe baza de cumetrie, cunostinte si bani, caci nu trebuie sa uitam, spaga la noi este ca si acasa. Ma si mir ca nu noi am inventat cuvantul in sine ci vecinii nostri mai din sud.

Avem un presedinte suspendat, care marinar fiind, si-a batut joc de tara, si s-a purtat ca un mojic la cele mai inalte foruri internationale, unde ceilalti conducatori incercau din rasputeri sa scape de compania dansului, dar de inteles, caci nimeni nu vrea sa fie nici macar vazut cu un fost bisnitar, un fost turnator de securitate, si unul care incalca Constitutia in fiecare zi ce trece. Sincer sa fiu nici actualul nu e mai bun, caci el a profesat nici macar 5 ani ca istoric, si astazi se crede ca el e insusi istoria, dar in ultimii ani s-a vazut ca vrea puterea cu orice pret, si se coboara la acelasi nivel de mahala ca si precedentul, caci discursul de mahala are priza la publicul romanesc. Ma astept sa ajunga si el sa ragaie caci si acest lucru le place la votanti. Poate va ragai mai politicos caci e totusi mai scolit, dar se faci alianta ca liberal cu fostii comunisti in frunte cu un alt mare lider, Iliescu el fiind de breasla cu Ceausescu (de mineriade sa nu vorbim caci am parea rautaciosi), imi cam da fiori, dar pentru putere suntem in stare de orice, n'est pas?

Nici la premieri nu stam mai straluciti, caci unul e in inchisoare pentru furt de bani in campanie, desi pe langa dansul i-as mai vedea si pe multi altii, care poate au furat mai mult decat acesta din urma. As avea si niste intrebari legate  de privatizarile din tara dar sa il lasam acum in pace pe domnul Nastase. De show-ul cu sinuciderea sa nu mai vorbim caci e gretos, dar media romaneasca se hraneste din plin din agonia si rafuiala politica a unui fost demnitar, dar publicul se delecteaza pe cand tara se duce de rapa. Celalalt era butonul fostului presedinte, caci saracul nu era in stare sa decida mai nimic, caci trebuia sa execute ordine de la Palatul Cotroceni. Fiind el profesor de drept constitutional, totusi mai multe HG-uri au fost gasite neconstitutionale de  Curtea Constitutionala, chiar daca judecatorii au fost numiti pe criterii politice si mai putin pe criterii profesionale. La noi asta se numeste "profesionalism". Cu cat mai prost si nescolit mai esti, cu atat esti mai bun. Se chimba vremurile!

Actualul premier e "tanar si nelinistit", dar  se pare ca lui ii place mai mult plagiatul, caci copieaza de se rupe, iar dupa ce a fost luat la intrebari de Europa, acum incearca totusi sa mai refaca ceva din prostia pe care l-a comis cu avocatul poporului, dar e cam tarziu, caci ziarele mari vuiesc de numele lui, dar nu pentru ca ar fi un premier excelent, ci mai degraba ca fiind un "master copy-paste", care fiind si el om al legii siluieste Constitutia. Se pare ca l-a avut ca "rol model" pe presedintele Basescu. Deci cam asa sunt oamenii de la varf. Ca doamna Anastase nu se are cu numaratul voturilor si comite o nelegiuire televizata in Parlament pare doar o simpla banalitate pe malul Dambovitei. Sa nu mai vorbim, ca avem ministrii propusi care mint cu nerusinare in CV ca fiind studenti la Stanford, sau avem ministrii (vezi Mang) care plagieaza 8 articole si ajung profesori universitari cu articole plagiate iar astazi nici lector nu ar ajunge, sau ministrii care sunt incompatibili si isi favorizeaza sotia, iar unul care elogieaza plagiatul ca fiind ceva normal de la Socrates si Platon incoace. Dar nu conteaza, noi suntem europeni si civilizati si ne vrem locul in Europa.

Era cat pe ce sa amintesc de dezastrul de la bacalureat cu un procent de promovare de 44%, dar se pare ca e nimica toata, profesorii sunt de vina si examenul greu, caci copii nu pot invinuiti caci cine voteaza la referendum daca nu acei parinti necajiti ai caror copii nu au reusit din cauza blestematului de Funeriu, caci nenorocitul a montat camere video si a incercat sa stopeze furatul si copierea. Sa piara asemenea oameni din sistem caci nu avem nevoie de ei. Noi suntem cinstiti si ne stresam de la camerele de luat vederi, si suntem indignati ca cineva ne considera capabili de furt. Rusine sa le fie ca presupun asemenea lucruri despre noi! 

Sa nu mai vorbim de baietii nostri destepti din energie, care cumpara energie ieftina de la stat si revand tot statului la pret ridicat, sau unii cumpara teren langa Bucuresti cu pret redus, mult peste piata, sau de regii asfalturilor care iau contracte de miliarde si drumurile totusi sunt intr-un hal de evul mediu dar la noi asa se poarta. Asa e moda romaneasca. Era cat pe ce sa uit de europarlamentarul nostru cu 4 clase, oier de meserie care si-a facut banii ..., dar are priza la publicul romanesc caci merge la biserica se inchina si nici macar o limba straina nu vorbeste, dar de ce ar vorbi, in Parlamentul European am devenit membrii cu drepturi egale, asa ca totul e tradus in romana ce mai engleza sau franceza. Politica la noi se face in romana!

Traseismul politic e si el la moda pe plaiurile mioritice, caci oamenii se perinda ca gazele dintr-o parte in alta. Da, partea depinde cine e la putere si cine are drept de decizie. Astazi votam cu tine, maine cu celalalt. La noi se numeste "pluralism". Ar fi cam cazul ca occidentul sa invete de la noi cum se face politica caci noi cunoastem regulile democratiei adevarate. De dosare nu vreau sa amintesc caci m-ar acuza lumea ca traiesc in trecut si mai cred in Securitate. Astazi se numeste SRI si are mai multi angajati ca in vremea lui Ceausescu dar noi facem totul pentru cetatean. Democratie, ce mai! Cetateanul stapanul nostru [pana la alegeri]!

Iar poporul? Se holbeaza si nu prea intelege, caci televiziunile pro-Basescu si televiziunile pro-USL ii deruteaza, doar ca pe zi ce trece ei traiesc tot mai greu, nu au locuri de munca, pe cand cei alesi de ei, si-au construit case, au niste afaceri cu statul, apar cu niste masini de miliarde dar ii venereaza ca ori ragaie ca ei ori sunt mai intelectuali de fire dar copieaza doctorate sau articole caci trebuie sa fi smecher in ziua de astazi, nu?

Iar eu? Stau si ma gandesc cat de multe lucruri am primit de la parintii mei, de la prietenii mei, de la orasul meu, de la scoala mea, de la universitatea mea si sunt recunoscator ca m-au invatat sa pot face diferenta intre bine si rau si ca m-au invatat sa pot lua o decizie. Decizia mea este ca nu vreau sa traiesc intr-o tara fara de legi, unde misuna coruptia, nepotismul, prostia, unde se copieaza la bacalaureat, unde se iau doctorate pe copy-paste, unde se fura voturi in Parlament, unde avem presedinti de care imi este rusine, unde sunt baieti destepti, unde profesorul universitar plagieaza 8 articole cu care s-a facut profesor universitat, unde nu vom avea democratie niciodata!



0 Comments:

Post a Comment