Sper ca nu ma vor acuza de plagiat caci am preluat sintagma de la presedintele suspendat, dar in Romania cam asa sunt liderii nostrii: ori esti marinar, ori paiata ori plagiator.


Sa incepem cu marinarul, caci el e acum la "anaghie" si pare ca romanii se cam lepada de el ca fiind diavalol care a creat tot raul din Romania. Da, e rau, si nescolit, si chiar nu are stofa de presedinte dar romanii l-au votat, asa ca acum .... bucurati-va de el. Stie sa bea wisky, ranjeste si hahaie, iar asta le-a placut romanilor. Ca nimeni nu vrea sa stea de vorba cu dansul la Consiliul European, ... da, cam asa stau lucrurile. Nici eu nu m-as prea prezenta cu dansul ca mi-ar fi rusine mie.  Ramane presedinte sau nu? Vom vedea pe 29 iulie. M-as pronunta dar nu vrea sa ma hazardez, caci cu romanii mei nu se stie niciodata. Chiar si un referendum nevalidat de Curtea Constitutionala l-ar avantaja pe dansul. Oricum, un lucru e cert. Ori pleaca marinarul, ori paiata, si macar scapam de unul.

Paiata, vocifereaza si el, dar a ajuns in scaunul de presedinte doar(!) printr-o manevra politica si mai putin prin votul romanilor, dar nici acest lucru nu ii da dreptul sa se alature unui partid politic in timpul campaniei caci prin statul presedintele (chiar si daca e interimar!) e apolitic, dar pe cand sarea in sus cand marinarul mergea la PDL acum el  face la fel, si se crede mai presedinte decat presedintele si "incita" la votul "DA".  Hilar si grotesc, dar sincer sa fiu nici nu ma asteptam la mai mult de la domnia sa. Macar marinarul chiar de e necioplit si e rusinos chiar sa te si pozezi cu el, dar macar stie sa conduca vase, pe cand istoricul nu are nici 5 ani de meserie.

Plagiatorul, e tanar si nelinistit si in loc sa se ocupe de carma tarii, el trebuie sa dea socoteala la Parlamentul European caci se pare ca s-au cam grabit cu rasturnarea situatie, si cand nu e obligat sa raspunda la intrebari incearca sa musamalizeze multiplele acuze de plagiat si ii concedieaza pe toti cei care dau un verdict nefavorabil acestei "nobile cauze". Ministrul de resort incearca "sa treaca" peste decizia Universitatii Bucuresti, caci daca dupa trei esecuri (!) de ministrii  mincinosi, plagiatori si incapabili la Ministerul Educatie acesta din urma trebuie sa spijine plagiatorul caci de nu zboara si dansa. Iar plagiatorul poarta un titlu stiintific pe care l-a dobandit prin frauda [...].

P.S.  E ca filmul lui Pita "Profetul, aurul si ardelenii" caci si acolo sunt cei trei frati Brad, toti fiind romani si frati, dar ei se ajuta unul pe celalalt. Chiar daca sunt ei nescoliti macar "vorbesc engleza" si fac fata diverselor peripetii din tara peste ocean. Ei macar nu ne-au facut de rusine si chiar ne-au creat un sentiment de cinste, pe cand cei sus mentionati ne-au facut si ne fac in continuare de rasul lumii. 

0 Comments:

Post a Comment