Mea culpa


Nehez bevallani mikor az ember teved, de most tevedtem! "Nem kicsit, nagyon!" -csak, hogy szocialista vezetot idezzunk (lasd Gy. F.), ha mar szocialista vezetes ala kerul(t) az orszag is. Es minderrol az UDMR meg papirt is irt ala az urakkal (lasd PSD, ALDE), hogy szentesitse azt. De ezeknek mindegy, hogy szocialista vagy liberalis csak legyen plecsni es pozicio, es maris irjak a nevuket barhova. Most irnak ok, de a francnak sem kellenek, -de legalabb majd lesz jo kifogas, hogy mar megint miert nem csinalnak semmit az elkovetkezendo ciklusban. Vass doktor is fellelegezhet, hogy nem kell szamot adjon az esetleges be nem teljesitett igereteirol. O is majd a "lelkiismeretere bizza", ahogy tettek nagy elodei. Es nem valtozik semmi.

De most szanom-banom a bunomet, hogy mertem kerni, hogy a tanacsi penzt ne csak a kosarlabdanak, a football-nak es ... adjak, hanem adjanak a vizilabdanak, az uszasnak, az atletikanak, a cselgancsnak, a birkozasnak, a jegkorongnak, es meg nehany sportagnak, mert azert eleg szep eredmenyek szulettek ott is, de rajottem, hogy tevedtem. Lattam az elmult napokban ket kosarlabda merkozest, es oromomre szolgalt, hogy a hazai bajnoksagban jol szerepelt a BC Mures, de a Fiba Euro Cup kereten belul rendezett nemzetkozi merkozesen igencsak alul maradtunk - "nem kicsit, nagyon". A torok Gaziantep csapata lecket mutatott a marosvasarhelyieknek, es az az erzesem, hogy ha Santa nem lett volna jo formaba, akkor a zako is nagyobb lett volna. No persze ez egy laikus velemenye, sokat nem er!

De az ilyen vereseg elkerulese vegett, szerintem minden allami penzt at kell(ene) csoportositani a kosarlabdara, hagyni kell veszni minden mas sportagat, es ha megemeljuk a vezetoseg beret, akkor rogvest jol teljesit a csapat is, mert hat nem szep dolog, hogy a legnagyobb allami tamogatast kapjak, es ilyen csufosan kikapjanak, nem de? Meg kell emelni a jatekosok beret, a vezetoseg beret, es akkor majd lesz eredmeny is. Igy a normalis. Mas sportagakban hazai anyaggal dolgoznak a csapatok, van eredmeny is, es meg penzt sem kapnak. Ha megy ez nekik anyagi tamogatas nelkul, akkor miert adjon penzt nekik a tanacs? Most jottem ra, hogy nem volna szabad kritizalnom a penzek elosztasat, -foleg, hogy allami penzekrol van szo! Az kapja a penzt aki megerdemli! Igy van ez rendjen! Foleg, hogy az en adom is, meg a tied, es meg a sokunke.

U.i. No de a karacsonyi szellem hasson most at mindannyiunkat, es remenykedjunk, hogy minden jatekos palyara tud allni ma delutan a kolozsvari csapat ellen, es gyozelemmel ter haza a marosvasarhelyi csapat! Huj-huj hajra! A "diszno penzt" megkapjak amint hazernek, mert hat ok is emberek nem de?

0 Comments:

Post a Comment