Az RMDSZ csapdajaban

Dulnak a csatak, mennek a szamolgatasok, es az uj RMDSZ jeloltek teli remennyel probalnak labdaba rugni, ott ahol a nagyok mar nagyon offside-ba rugtak azt, es meg most is keresik a labdat. Es pontosan ez a hiba, hogy egy masok altal mar elvesztett merkozest probalnak nemi fiatalok most megnyerni. 

Ne szamitsuk most az atlatszo hozaallasukat amivel probaljak most a szavazokat elcsabitani. Minden egyes tarsadalmi esemenyt megragadva, probalnak mindig az elso sorban ulni, hogy jol mutassanak a kepen, a kombinat fustjet is melyen elitelik habar nyomukat sem lehetett latni akkor mikor ott lett volna a helyuk a tavasszal. A Mikulas futast is majdnem hogy kisajatitottak, de a politikusok mar csak ilyenek. Frunda urat is csak akkor lattam a Marost takaritani, mikor a szavazatunk kellett, azota ..., de ez nem engem minosit hanem oket. Es igergetnek fut-fat, "mi szem-szajnak ingere", mert ha megvalositani nem is fogjak, legalabb is eddig nem tettek - a valosag ezt mutatja, es ezutan sem latom, hogy ennek a generacionak miert is sikerulne, de legalabb igergessenek, mert csak nem allhatnak a valasztok ele, hogy nem csinalnak semmit. A kifogas lista majd jon negy ev mulva, mikor ujra esedeznek a pecsetert. 

A sok hangzatos igeret mellett egyik jeloltet sem hallottam/lattam a szemelyes felelossegrol beszelni, mert hat ugye az illene, hogy egy esetleges kudarc (lasd be nem tartot igeretek) eseten le kell mondani -hisz a becsulet ezt diktalna, de mire jeloltekke vedlenek a nagyerdemuek a becsulet, a felelosseg es a lemondas kikopik a szotarukbol valami fura veletlen folytan. Es ez mindenikukre ervenyes. Talan valami politikus korsag lehet, de igencsak megtamadja oket egytol egyig. Es hatarozottan gyogyithatatlan (lasd Marko, Kelemen, Borbely es Kerekes urakat, hogy csak a "hazaiakat" emlitsem.)

Es most itt van ez a sok fiatal jelolt, akik esedeznek a kegyeinkert, es a legnagyobb ellenseguk nem mi vagyunk, hanem a sajat partjuk: az RMDSZ. Ha nem kerulnek megvalasztasra nem azert nem fognak, mert a sajat ertekeik es karizmajuk (ha van ilyen nekik?) nem engedne, hanem azert, mert a partjuk, es az elozo 25 evig a labdat rugok egy eletre eljatszodtak a jatszmat! A valasztok most nem azert nem fogjak oket megvalasztani, mert nem kepesek -legalabb ezek az uj arcok nagyresze nem saros(?), mint az elodeik, es legalabb ok meg nem kezdtek el a "a lelkiismeretukre bizzuk a szavazast" c. fejezetet, hanem azert nem fogjak oket megvalasztani, mert nem hisznek az RMDSZ-ben es a hamis igereteikben, melyet annyiszor hallottunk, de a megvalositasok nagyreszt mindig elmaradtak. 

Szomoru es kellemelten erzes lehet szamukra, hogy nem a sajat ertekeik alapjan fogjak megitelni oket hanem a partjuk alapjan, amely manapsag minden bizalmat es remenyt kiolt az egyszeru erdelyi magyar szavazokbol. De hat jo partot valasztani manapsag nehez dolog. Es ez addig nem is fog valtozni, amig teljes mertekben nem lesz szakitas a regi rendszerrel, de egyelore ugy latszik, hogy a felelem meg nagy ur az RMDSZ portan [...]

0 Comments:

Post a Comment