Hol a hatar?


Nem kell megijedni! Nem az orszag hatart akarom feszegetni, mert a tobbi nemzetellenes jelzo mellett amit kaptam eddig meg egy mar nem hianyzik. Inkabb azt kellene eldonteni, hogy hol a hatar amikor a tisztelt RMDSZ-t kerjuk szamon. [Szerkesztoi megjegyzes: Ketsegtelen, nem emelkednek fel arra a szintre amire mi egyszeru erdelyi magyarok hivatottnak latjuk oket, igy szerintem strategiat kell valtani. Nem nekik, nekunk!]

Mikor nincs nyugdij emeles akkor RMDSZ! Mikor nincs anyanyelvu oktatas megint az RMDSZ nevet vesszunk a szankra. Mikor a jogaik csorbulnak megint csak RMDSZ, na es persze mikor a katolikus iskola ugye is veszni latszik akkor is oket szidjuk, hogy mar megint nem csinaltak semmit. Netan valami egyhazi birtok vesztodik, megint az RMDSZ nevet merjuk emlegetni. Most hogy lejart a kampany, mar nem fontos, hogy mutatkozzanak, hisz minek is? Keszulni kell a bukaresti "kuldetesre". Nincs mar ido egyszeru ugyekkel bajlodni -amitol a kampany volt hangos. Hagyjuk szegeny RMDSZ-t, ok is emberek, akiknek igencsak sikerult a felelem kampany, es most eppen remenykednek, hogy Kelemen urbol kulturalis minisztert csinalnak, ha mar mashoz nem is igazan ert. No de meg nem biztos az sem [...] Sejtheto, Kelemen ur mar irt a Jezuskanak, hogy jo volna egy ilyen plecsni. Hogy mit hoz a Karacsony ...? Majd kiderul?!

Miben latni  a strategia valtast? [...] Talan abban, hogy ne legyenek tobbe elvarasaink az RMDSZ-el szemben. Erjuk be annyival, hogy "ok legalabb magyarok, mert egy roman ugy sem fogja kepviselni az ugyunket", es ... ennyi. Ennyi. Ne kerjuk oket szamon semmiert, es ha talan sikerul nekik valamit is elerni, akkor orvendjunk, zengjuk nevuket es magasztaljuk oket. Boruljunk le elottuk, es talan egy evszazad mulva bekerulnek a tortenelem konyvekbe, ha addigra lesz meg aki olvassa azokat Erdelyben. Es talan Marosvasarhelyen a Valyi Gyula szobor helyett egykoron Marko kolto ur szobra diszeleg majd a Varfal mellett, netan Kerekes ur politikai pere, amint elitelik jogtalanul, mert nem tartotta be a torvenyt. Es ha szobrot nem is avatunk nekik, talan szentte vagy boldogga avatjuk oket, hisz megerdemlik. Felaldoztak az eletuket es a karrierjuket(?), hogy minket halatlan erdelyi magyarokat szolgaljanak! Ezt ne feledjuk!

Igy az egesz erdelyi magyar tarsadalom boldog lesz, ha mar tarsadalmi jolet nem is lesz, de neha egy iskola magyar nevet kap -az oktatas minosegere mar nem adunk -, illetve felallitanak egy szobrot valamelyik tortenelmi magyar varosban. No es persze maradnak a szemelyes sikerek, lasd peldaul az allammal valo uzleteles, a vadasz teruletek magan kezbe valo atjatszasa, illetve nehany jol fizeto vezeto funkcio a taskahordoknak, amit sikerul kiharcolni a politikai alkuk nyoman. Legalabb ok eljenek jol, ha nem is ertenek hozza, de magyarok [...] Es vegso soron [csak] ez szamit, nem de?

Amint atertekeljuk a hozzaallasunkat az erdelyi magyar kepviselettel szemben, rogvest boldogabbak is leszunk, es aldani fogjuk nevuket szazadokon at. A megoldas karnyujtasnyira. Ne ellenkezzunk! Fogadjuk el, es legyunk boldog erdelyi magyarok, mert ez a vegso cel, nem de? Es mindezert halaval tartozunk majd az RMDSZ-nek! Ok lesznek majd az uj Messiasok!


0 Comments:

Post a Comment