Ma holnap megint oljuk egymast?

Az orszag a tonk szelen, a gazdasag padlon, emberek munka nelkul, fizetesek lecsokkentve, illetve totalis kaosz es zurzavar. Es mi meg kozepen. Ugy adta a Fentvalo, vagy a tortenelem, hogy mi magyarok elunk Romania kozepen es ez valahogy sosem tetszett a tobbsegnek. No de ezzel nekunk is es nekik is elni kell. Tetszik, nem tetszik, ez van!

Es most, leven, hogy ekkora gazdasagi valtsag es politikai zurzavar keletkezett, a regi motivum elokerult: "Kell utalni a magyarokat". Oket lehet szidni es mindenert hibaztatni. "A magyarok Erdelyt akarjak es Trianon-t el kell torolni." Ez nem is lehet maskeppen. No persze oket szerencsetleneket, leven foszereploi a tortenetnek meg sem kerdeztek, de miert is tennek? Es olaj a tuzre, az elmult hetekben nyilt Szekelyfold reprezentacio az EU-ban es most az RMDSZ hatarozott NEM-je az uj (esetleges) Romania felosztasra vagy netan Semjen Zsolt aki azt hitte, hogy o is bekerul legutobbi mondataval a tortenelemben.

Az az erzesem, hogy Kelemen Hunor jobban tenne ha a sajat neveben beszelne es nem az erdelyi magyarokat kuldene az utcara. No de persze ertheto, hogy a kovetkezo evben tartando valasztasokra szint kell vallani, es fel kell venni a versenyt Tokessel es Szasz Jenovel. A magyarok el tudjak donteni, hogy utcara akarnak vonulni vagy sem. Erdekes modon Kelemen elvtars nem veszi eszre, hogy magyarokat sajat maga ellen probalja utcara szolitani, hisz okelme miniszteri posztban tetszeleg egy nagyon elfaradt es megfogyatkozott erdelyi magyar kozosseg elott. Es persze nem akarjak megbuktatni az aktualis kormanyt, mert akkor nem lesz barsonyszek sem Markonak sem Kelemennek es ma mar igencsak megszoktak es nehez volna tole megvalni, nem de?

Ezzel meg nem is volna gond, de vannak ujsagok es TV tarsasagok akik meglovagoljak ezt az ugyet, es ma holnap felebredunk, hogy ujabb fekete marcius ele nezunk, mint azt a sajat szemeimmel lattam Marosvasarhelyen 1990-ben. Senkinek nem kivanom!

Ijeszto, hogy mennyire tudnak manipulalni bizonyos mediak. Nagyon remelem, hogy mi erdelyi magyarok es romanok ennel sokkal okosabbak vagyunk es nem fogunk utcara volnulni, csak azert, mert nehany politikusnak ez toket jelentene.

Ui. De ha nem tudjak egymasnak ugrasztani a magyarokat es romanokat, akkor majd Victor Ciorbea Paraszt Partjat fogjak felnegyelni, hisz monarchiat akarnak!

0 Comments:

Post a Comment