Lazulni avagy egy masik dimenzio


Ma egy nagyon erdekes napom volt. Mint az mar a tegnap este kiderult, egy 8 emeletes szallodaban hetvegere csak kollegaim es jomagam voltunk a vendegek es a folyosok csak ugy kongtak az uressegtol. Reggel is csak nekunk negyunknek keszitettek reggelit. Delelott kimentunk a kozeli varosba ugyanis valami fesztival volt es keszitettem nehany kozeli fotot, mig delutan egy ora alvas utan indult egy eleg sztresszes munka ugyanis holnap reggelre valami uj vezerlo software kellene keruljon a kutyube es sajnos ez munkat jelent(ett), nem is keveset. Megfeszitett orakon keresztul ment a munka es ejfelre jutottam oda, hogy elkeszultem. Egy kis halozat surf utan meg ellazultam. De hogyan?

Ha eddig nem emlitettem volna, itt mi european style szobakban vagyunk ami otthoni viszonylatban egy 3-4* szallodanak felelne meg es a tobbi szoba meg amolyan japanese style vagyis ha nem tevedek akkor nincs benne zuhanyzo es kad ami nalunk van. Gondolom ezert van estenkent nepvandorlas, mert mindeki felolti a kis kimonojat, ami a szobababan van es elmennek furdeni. A reggel koran ma en is kiprobaltam ezt a furdot es valami fantasztikus. (Megjegyzes: Ezert a mi szobaink sokkal dragabbak is es leven, hogy a templonak van sajat kapolnaja (katolikus) sok par ilyen europai szobaban tolti a naszejszakat. Tudnak valamit ezek az europaiak ha a japan fiatalok egy ilyen felejthetetlen ejszakat igy rendeznek meg.)

A furdo harom helyisegbol all. Az elsoben lehet a ruhaidat berakni egy kis gyekeny kosarba, illetve itt talalni tukroket es hajszaritokat, a masodik resz meg maga a medence illetve a vegeben vannak a zuhanyzok. A medence 40-50 cm mely es valami csodalatos melegviz aramlik folyamatosan benne ezzel megoldva a cserelodes problemajat is. A helyiseg vegeben talalni a zuhanyzokat melyek amolyan gyerek magassagban vannak ugyanis nagy valoszinuseggel ok ulve zuhanyoznak egy talon, ami minden zuhanzzohoz jar. Azert mondom, hogy igy van ugyanis csak feltetelezem, mert mindketszer, reggel es most ejfelkor is csak jomagam voltam es eppen errol szeretnek irni. Elfelejtettem mondani, hogy nem koedukalt a furdo igy holgyek es urak kulon furdenek es persze anyaszult meztelenul, habar ruhaban eleg nehez lenne mosakodni de talan meg ez sem lenne lehetetlen.

Hajnali 1-ig van nyitva a furdo igy lekapcsoltam gyorsan a gepemet es rohantam a furdobe. Hasonlo szerencsem volt akarcsak reggel, most sem volt senki, mondjuk csak egy elborult elmeju europai hajlando ejfel utan, egy felig vegig dolgozott nap utan furdobe menni, raadasul tehetne ezt intim korulmenyek kozott a sajat szobajaban. Kellemes felhomaly uralkodott a furdoben es csend. Orommel merultem el a meleg vizben, es mintha megall volna az ido. Csak en, a viz, a zubogas, a csend es a para ami kicsapodott es zavartalanul magasra tort. Ulsz a meleg vizben, minden izmod ellazul, az ereid kitagulnak, melyen lelegzel es pihensz. Fantasztikus erzes. Teljesen letisztulnak a gondolataid, mintha mas dimenzioba kerulnel es bevallom, hogy a viz es a meztelen test erintkezese valami kulonleges varazst kolcsonoz az egesznek. Szandekomban nem all szobrot allitani naturalista sorstarsaimnak de ilyenkor rajon az ember, hogy kevesbe a kulsoseg az ami szamit. Az eredendo bunig oseink is ugy tartottak, hogy ez igy teljesen normalis. Szerintem igazuk volt. Neha szukseg van igazan kozel kerulni a Termeszethez.


A viz az en ingerkuszobom hataran van (manapsag inkabb ezt tudomanyos berkekben csak threshold-nak nevezik) vagyis eppen elviselheto de sajnos hofokkal nem szolgalhatok. Amolyan hagyomanyos furdozest imitalva, 5-10 perc lazitas majd 1 perv jeghideg viz es minden kezdodott elolrol. Le nem tudom irni mennyire ellazultak az izmaim es a sztressz is teljesen ismeretlen lett szamomra. Tudtam olyan dolgokra gondolni amire napkozben nem sikerul es mintha minden megvilagosodott volna. Ha tehetitek ne sokat gondolkozzatok es csobbanjatok bele ey kad melegvizbe vagy netan aki szerencsesebb az furdobe is elmehet (lasd Budapest csodalatos furdoit). En sem szeretek egyedul furdobe jarni, mert neha unalmas, de most azt kell, hogy mondjam, hogy igy egyedul volt a tokeletes. Eppen azt kezsultem leirni, hogy a "legtokeletesebb", de ha megnezzuk jobban, akkor ez abszurdum, hisz ha ez mar tokeletes akkor a legtokeletesebb elveszti ertelmet. Igy van ez az optimalis fogalmaval is habar szamitogepes berkekben, foleg algoritmus elmeletben sajnos neha igencsak elhangzik, hogy "legoptimalisabb megoldas" aminek szinten nincs ertelme.

Mint az ma reggel kiderult, ez a furdo valami helyi specialitas es termal furdo ez sokat megmagyaraz.


Nem is irok tobbet, mert itt mar mindjart hajnalodik de aki teheti az ne hagyjon ki egy kellemes furdozest. Sokat segithet a kozerzeten es a testnek neha szuksege van ra.

0 Comments:

Post a Comment