Fura modon minden politikai part valtozni akar, habar erre modjuk volt az elmult 25 evben, nem igazan valtoztak, sot. Elen jar ezzel az RMDSZ is, hogy csak egy peldat emlitsek, a Maros megyei kepviselok/szenatorok 25 eve nem valtoztak, mert minek is? Amolyan valtozatlan valtozas. Az eredmenyek meg magukert beszelnek [...] 

Mindenki undorodik barmitol amit RMDSZ femjelez ma Marosvasarhelyen, pedig nem a szervezettel van a baj, es nem azokkal az emberekkel akik dolgoznak a nemzetert - foleg helyi szinten, hanem azokkal akik a "magyarsag erdekeinek kufarjaikent" meggazdagodtak, es hivatasukat, amiert megvalasztottak oket reg elfeledtek. Erdekes, hogy Marko ur is eppen most akar valtozni mikor az emberek "duhosek" ahogy tanitvanya fogalmaz (lasd K.H). A tegnap meg nem akart? Akkor meg jo volt minden ugy ahogy eddig? Hogy lehet valaki ekkora kepmutato es gerinctelen? Hogy lehet igy egy nemzet ele allni, es belehazudni a szembe, hogy "mi az erdelyi magyarok erdekkepviselete" vagyunk? Hogy tudnak ezek az emberek ejjel aludni? Van nekik lelkiismeretuk? [...] Nem ismerik ok mar ezen fogalmakat.

A francia forradalomban sokan az eletukkel fizettek. Ma mar egy kicsit elorehaladottabb a vilag, es szerencsejukre nem kell buneikert az RMDSZ-es honatyaknak a nyaktilo ele allniuk, de ketsegtelen, hogy hatra kell lepniuk, mert eljatszodtak a valasztok bizalmat. A hetvegi SZKT gyulesen is inkabb arrol egyezkedtek, hogy hogyan valasztassak meg magunkat, mintsem arrol, hogy hogyan mondjanak le es az RMDSZ hogyan reformaljak meg. Ameddig Kelemen, Marko, Verestoy, Kerekes, Winkler, Borbely, es tarsai barmely szinten is erintettek addig nem lesz egyseg, es az RMDSZ -talan lassu, de mindenkeppen halalra van itelve. Hogy ujra legyen bizalom, ahogy az volt 1990-ben, ezeknek az embereknek tavozniuk kell a kozeletbol. Nincs rajuk szukseg, ok a nemzet szegyenfoltjai!

Es nem csak nekik kell valtozniuk hanem nekunk is. Eddig "birkakent" RMDSZ-t szavaztak a magyarok nagyresze , mert "ez igy becsuletes", es elsiklottak a felett, hogy mar evek ota az RMDSZ nem csinal semmit a szavazoiert, csak varja a szavazatokat. Meg kell tanuljak, hogy tenni is kell valamit a szavazatokert, es van felelosseg is. Es nekunk szamon kell kerni a felelosoket! Es akkor nem jutunk oda, hogy ily merteku hegemonia uralkodjon el, mint az Maros megyeben tortent. 

Meg egy erdekes dolog, mindket RMDSZ "guru" (lasd Kelemen es Marko) technokrata vezetoket akar az orszag elere, de fura modon az RMDSZ strukturain nem valtoztatnanak, mert hat ott nem sok szakember ul, hanem inkabb egyetemekrol kibukott emberek, akik szakmai siker hianyaban elszegodtek politikusnak, es a tonk szelere juttattak egy  becsuletes, nemes celokert kuzdo szervezetet.  Logikatlan, de nem is varok tobbet ket maguk fajta koltotol. Megbuktak! Csufosan!






0 Comments:

Post a Comment