Ido invariancia

Talan egyeseknek fura lesz az analogia, de ma rajottem egy csodalatos dologra. Hogy pontos legyek, erre mar regen rajottem, de most masok (lasd torveny, egyetemi szenatus) is palcat tortek "ujdonsult" felfedezesem mellett.

Alakfelismeresben vagyok erdekelt, ami annyit jelent, hogy bizonyos formakat (pl. kezirast, arcokat, egyeb objektumokat) probalok kepekbol felismerni automatikusan (lasd szamitogep segitsegevel) bizonyos algoritmusok alkalmazasaval. Mint az egyertelmu (legalabb is en mar rajottem), ez egy elegge nehez feladat, hisz mindenki maskeppen ir, igy a betuk mas es mas alakot oltenek minden egyes ember tollabol, nincs ket egyforma arc sem a vilagon, es minden egyeb objektum a termeszetben szamtalan alakot, format, szint es elhelyezkedest vehet fel, ezzel nagymertekben megnehezitve a szegeny kutatok eletet, de hat miert is adta volna a Fentvalo a kutatoknak oroksegul a nyugalmat?


Mi a feladat? Olyan tulajdonsagokat kell talalnunk a keziras, arcok, stb. leirasara melyek invariansak az iro szemelyere, invariansak a szinekre, invariansak a meretre, affin transzfromaciokra (pl. rotacio, transzlacio (eltolas), homotetia, stb.) es miert ne idore, hisz idobeni valtozasok is leteznek, lasd pl. arcok eseten az oregedes bizonyos merteku valtozasokhoz vezet. Ilyen tulajdonsagokat sok esetben nehez talalni, es a kutatok nagyresze azzal foglalatoskodik, hogy megtalalja a bolcsek kovet, mely kepes ilyen altalanos invarians transzformaciora, de meg sehol nem lattam leirva ilyen csodat. Szoval meg nehany evig lesz mivel foglalkoznom [...]

Ellenben ugy latszik, hogy mikor Schmitt Pal volt koztarsasagi elnok urat hazugnak, csalonak es plagizalonak irtam le (lasd mindezeket egy absztraktabb szinten, mint tulajdonsagokat), akkor ido invarians tulajdonsagokat talaltam, hisz bar en mar akkor megillettem a fentebb emlitett jelzokkel (tulajdonsagokkal), most az egyetem (lasd Semmelweis Egyetem) hatarozata is megerositette a tenyt, miszerint a fentebb emlitett uriember nem jogosult a doktori cimre hisz a leadott doktori dolgozat "mar a beadaskor sem formailag, sem tartalmilag nem felelt meg az 1985. evi I torveny 111. bekezdeseben leirt kovetelemnyeknek es a Magyar Testnevelesi Egyetem Doktori Szabalyzatanak" igy jogtalanul viselte a doktori cimet eveken keresztul, hazudott mikor tagadta a plagiumot, illetve maga a plagium tenye egyertelmu, hisz a "dolgozat" nagyreszet egy francia konyv magyara forditasa alkotta. Amit nem talaltam a tudomanyban sikerult megtalalni a sport diplomaciaban. Felsiker!

Ui. A szomoru, hogy mikor a valosag kiderul(t), akkor mar senkit nem erdekel a teny, mert sajnos nem az volt a cel, hogy megtisztitsuk a magyar felsooktatast, a masolo, hazudozo, es plagizalo "tudosoktol", hanem a cel kimondottan politikai celt szolgalt es sejtem meg sokak reszketnek, hogy nehogy dolgozatuk tudomanyos gorcso ala keruljon, mert akkor bucsut inthetnek a cimuknek. A fura, hogy mindig azok hasznaljak hivalkodva doktori cimuket akik kevesbe szolgaltak ra. Akik megerdemeltek azokrol masok tudjak, hogy doktorok, es nem nekik kell kiirniuk.


0 Comments:

Post a Comment