Hogy 12-en vannak e az uj RMDSZ vezetesben (lasd Marosvasarhely) bevallom becsulettel nem tudom, de ketsegtelen osszetanakodak magukat es megdontottek az "orvosok hatalmat", igaz kisse kilogott a lud laba, hisz megtiltani a jelentkezest csak azert mert ...., de hat sebaj, ez Romaniaban mar csak ilyen. Egyesek lekerultek, masok felkerultek, es megy az elet tovabb vagy ahogy manapsag kikoveteljuk magunknak, hogy jogallam vagyunk, a "demokracia" szekere docog [a lejton lefele].

A nagy tanakodasnak az lett a vege, hogy a komuvesek koze kulon Facebook szakerto is kerult, mert hat mi masrol is szolna ma a vilag mintsem az arc konyvrol es annak minden bejegyzeserol.  (Aki nem "like" az nem is ember! Ha nem lenne arc konyv mi lenne a tisztelt nagyerdemu szakertovel, aki mast kellene akkor szakertsen, hisz ertelemszeruen, nem lehetne Facebook szakerto?!) Es meg sok ertekes es mives ember bekerult a komuvesek koze kik hajlandok uj falakat emelni az RMDSZ kore, habar a diszes falak helyett inkabb alapra van szukseg, de hat akar Komuves Kelemen magas Deva varat, ok is epiteni akarnak. Es a falakra olyan dolgokat aggattak mint: csaladi majalis, Marcius 15, kokarda keszites, Maros takaritas (sejtem a kibukott szenator ur lesz az elso sorban, hisz kampanyaban igencsak teret szentelt eme nemes cselekedtnek, mar ami a Marost illeti), talalkozasok magyar iskola igazgatokkal, Digitalis Varos projekt ujragondolasa, fak kivagasa elleni tiltakozas, felkeszito az iskolasoknak es meg sok mas nemes cselekedet amit a marosvasarhelyi urbanum nem igazan latott az utobbi evekben. Es ami majdnem kimaradt, meg is vesszoztettem volna magam erte: a 2. sz. Altalanos Iskola nevcsereje, habar tudomasom szerint ket fokomuves vallalta a dolgot, de celdatumot nem lattam meg felfestve sehova! Es mig nincs datum, nem is lehet szamonkeres, szoval minden rendben is lenne! Csodalatos! Ezek az emberek valamit csinaltak nehany honap alatt! Le a kalappal! Csak igy tovabb! Igazi komuvesek akik epitenek! "Big Like" ahogy ma mondani szokas "bizonyos korokben", de sejtem a Facebook szakerto komuves ezt jobban erti, mint egy magamfajta sehonnai bitang ember.

Leven, hogy eme fiatal komuvesek szovetsege (majdnem ravitt a bun, hogy partot irjak, de megrovasban lett volna reszem, hogy hogyan mereszelem lepartozni oket) sokkal ertelmesebb es tanultabb emberekbol all, mint jomagam, es sejtem ok olvastak is Komuves Kelemen balladajat, es gondolom ok megertettek Kelemen komuvest, hogy "amit estig raktak leomlott reggelre". 

Az az erzesem, hogy igy van ez veluk is. Sok munka es energia es aldozat es ember van ebben a munkaban, de mindez leomlik estere. Miert? Mert sajnos a mai RMDSZ vezetes nem mer/nem akar/nem tud/ szakitani a multtal, es meg ha sokat is tesznek a varos magyarsagaert, sot a kissebb telepuselek kozossegeit is probaljak tamogatni, az emberek nem tudnak bizalmat szavazni nekik, hisz az orszagos vezetesben ugyanazok az emberek ulnek akik mar ott ulnek ket evtizede es toretlenul tartjak a frontot mindazok ellenere, hogy sokuk szavahihetetlen, az embereknek megingott bennuk a bizalmuk, es valljuk be eljart felettuk a tortenelem! Uj emberekre es uj energiakra van szukseg, olyanokra akik nem az allammal uzletelnek, akik nem masokkal festetik ki a lakasukat, stb. es akik a politikai szakmat nem nyugdijas allasnak tekintik, ahova egyszer bekerulunk, majd addig ulunk ott ameddig kedvunk tartja, mert azert inkabb a kedvuk tartja ott oket es kevesbe a marosvasarhelyiek akarata.

Egy uj, hiteles RMDSZ epitese emberaldozatot kovetel, ahogy az kovetelte Deva vara is, es mikor  erre ezen energikus, fiatal, ratermett, tennivagyo komuvesek rajonnek, akkor majd emelhetnek uj falat mely tartos es hiteles lesz, es akkor minden marosvasarhelyi segitsegere szamithatnak, de addig minden igyekezetuk amit epitenek reggelre leomlik.

Ui. Az esetleges felreertesek elkerulese vegett, az "emberaldozat" nem kozepkori ertelemben vett aldozatot jelent, hanem bizonyos emberek eltavolitasat  a vezetoi es kepviseloi poziciokbol, hisz sokkal fontosabb, hogy ratermett ugyvedekkel, koltokkel, allatorvosokkal gyarapodjon a varosunk es teret adjunk olyanoknak akik nem a kommunizmusban szocializalodtak (es nem is voltak parttagok), beszelnek folyekonyan idegen nyelveket, netan kulfoldon is folytattak tanulmanyokat, es nem menet kozben szedtek fel, hogy mit jelent Europai Unio es demokracia.


0 Comments:

Post a Comment