Gyujtes a varosatyaknak

Ma orommel tapasztaltam, hogy a helyi (lasd marosvasarhelyi) RMDSZ megmozdult, es szervezett egy villam tuntetest (lasd flashmob) annak jeleul, hogy tiltakoznak a barbar fakivagas ellen, es ezert minden tisztelet es dicseret nekik es a hivatal elott osszegyult polgaroknak.

Sejtem a fak kivagasa a polgarmester muve, de barkie is lenne, bun. Lehet, hogy jogilag teljesen tiszta ugy, de emberileg es esztetikailag es okologiailag bun. 

Meg mielott lett volna valami is keszuloben,  a tegnap megkerdeztem, hogy miert a helyi RMDSZ, es miert nem a varosi tanacsosok tuntetnek vagy viszik a panaszt a polgarmeser ele, hisz nekik ez a feladatuk, hisz Marosvasarhely [sejtem] magyar lakossaga oket bizta meg, hogy kepviseljek ugyeiket a Varosi Tanacsban. 

A valasz kioktato hangnemben vazolt targyilagossaggal tudomasomra hozta, hogy a szerencsetlen varosi tanacsos 300 - 50 (RMDSZ "ado")  = 250 lejes honorariumert dolgozik havi 22 orat legalabb, amiben nincs beleszamolva a felkeszules, dokumentaciok olvasasa, varosi RMDSZ-el valo konzultacio, stb. Es meg az is tudomasomra kerult, hogy mindezen tanacsosi munkat nem foallasban, hanem  mellekallasban muvelik. Becsulere es tiszteletre melto feladat, es ennek fenyeben, legalabb is a valaszadom tukreben hodolatomat kellene tennem labaiknal, hogy mindezek ellenere ok "kepviselnek engem" a varos vezetosegeben. 

Merlegelve a valaszt, az a velemenyem, hogy ha jobban megfizetnenk a "szegeny" tanacsos urakat, talan jobban kepviselnek a varos erdekeit, es ez uton gyujtest szeretnek szervezni, hogy talan a nagyobb honorarium remenyeben nem csak tuntetnek, hanem meg is akadalyozzak (termeszetesen csak torvenyes uton), hogy egyelen fat is ami nem eletveszelyes kivagjanak ma Marosvasarhelyen.

Adakozzatok Marosvasarhely polgarai!

Ui. A laikus kerdesemre a valaszt a marosvasarhelyi RMDSZ egyik vezetojetol kaptam, de beleegyezese nelkul sajnos nem tudom publikussa tenni, de aki teheti megnezheti a szervezet facebook oldalan a valaszt.


0 Comments:

Post a Comment