Diploma generacio


Elkerulhetetlen. Tanev vege, evzaro unnepseg az iskolakban es mindenhol diplomak/oklevelek/bizonyitvanyok. Boldog szulok osztjak az arckonyvben a csemeteik diplomait, es nincs annyi diploma a vilagon, amit ilyenkor ki ne osztananak. Pistikenek, mert eppen nem verte meg a tanitot, netan Juliska, mert nem hallgatta ora kozben a youtube videot, es sorolhatnam. No es kozben meg azok is "diplomaznak", akik erdem szerint megerdemlik, mert munkat es verejteket fektettek be. De ma mar mindenki diplomas, mert mondanak a szakemberek, igy lehet am igazan motivalni a gyerekeket. Es ok motivaljak is oket, abban hiba nincs. Tudni mar nem is kell, mert minek? A diploma a fontos, a papir ahogy mondanak a nagy oregek.

Igy van ez Amerikaban is, ahol a kisgyerek csinal valami teljesen normalisat, atlagosat, es maris az egig magasztaljak, hogy milyen ugyes es rendhagyo dolgot csinalt, pedig a dolog egyszeru es hetkoznapi, mondhatni rutin szeru, csak motivalni kell a gyerkocot, es dicserni, mert mondjak ujra ugyanazon szakemberek, ez a siker kulcsa.

Es akkor ez a sok diplomat es dicseretet kapott gyerek kikerul az eletbe, ahol rajon, hogy minden diploma es dicseret ellenere nem kepes vagy nem olyan formaban kepes helyt allni, ahogy oket egykoron a diplomak es a dicseretek predesztinaltak. Es akkor felebrednek, hogy az elet mas es nincs sem diploma sem dicseret, csak akkor mar keso mindent elolrol kezdeni [...]

1989 nem volt olyan regen, meg ha sokan el is felejtik! Es akkor meg mi voltunk a kerites "rossz oldalan", es minden igyekeztunk az volt, hogy lassuk a meses nyugatot, a napos oldalt, ahol nem csak gulyast de demokraciat is osztanak. Akkor mi voltunk azok akiket kirekesztettek, csak azert, mert foldrajzilag rossz helyen eltunk, es kozelebb voltunk Sztalin elvtarshoz. Nem akartunk mi orosz fennhatosag ala kerulni, a franc akart, de akkor nem kerdezte senki, es ez 45 kemeny ev elszigetelodeshez vezetett -falakkal korulzarva, aminek a hagyatekait meg ma sem hevertuk ki. Es kik ezen szocializalodnak azt hiszik, hogy ujabb falak adjak a megoldast a sajat kudarcaikra.

Ne feledjetek ezt soha! A rendszervaltas elso eveiben is latni lehetett a nyugati hatarorok szemeben az undort es a megvetest, amit ereztek irantuk, csak azert mert mi "komcsik" voltunk, rongyosok es keletiek. Ma ti ezt csinaljatok azokkal akik menekulnek a hazajukbol, mert eppen polgarhaboru dul, netan gazdasagi valtsag, vagy eppen valami jobb elet utani vagy hajtja oket. 

A varsoi getto falai leomoltak, a berlini fal leomlott es tett pontot egy csufos tortenelmi dontes vegere, a vas fuggony is megszunt letezni, habar annyi ember aldozatot kovetelt [...] Remelem es tudom, hogy a ti falatok is meg fog szunni elobb vagy utobb, es akkor majd -es mar most is sokak szamara-,  ti lesztek a modernkori tortenelem szegyenfoltjai.


Plakat ide vagy oda, idegenek ide vagy oda, de kerites (???) a deli hataron, hat ezt azert mar nem gondoltam volna. No de sok jot a jelenlegi kormanytol nem igazan erdemes es realis varni. A fura, hogy eddig "zsidoztunk" es szidtuk Izraelt, hogy milyen naci modszerekkel viszonyulnak a gazai ovezetben elo szerencsetlen palesztinokhoz, ma meg mar mi sem vagyunk toluk messzebb. Mar csak checkpoint-okat kell felallitani, es a Grippenek majd lohetik a magyarokat es szerbeket egyarant, ha eppen le nem zuhannak meg elotte. Elszomorito, hogy mi mar ujra nem tanultunk semmit a tortenelembol, ket haboruban vesztes oldalon alltunk (lasd kovetkezmenyek), es ujra egy vesztes csataba indulunk, amibe az "eloljaroink" probalnak belerangatni. 

En nem akarok falat huzni az orszag kore, en szabadon akarok elni! Ez nem az en Magyarorszagom!

Baloldal KUSS!


Manapasag egy ujabb orulet uralkodik el Magyarorszagon. Most eppen plakat hadjarat van, ami a kormany propagandat hirdeti az adofizetok penzen a bevandorlasrol es a terrorizmusrol valo nemzeti konzultacio jegyeben. Jomagam nem ertek egyet vele, igy ki is kerem magamnak, hogy a miniszterelnok ezt a magyar allaspontnak kialtsa, en inkabb jobboldali eltevedt szavazok kihalaszasi kampanyanak neveznem, de most nem is ez a baj.

A kampanyra felebredt a baloldal, es most hozongenek, hogy micsoda embertelen, inhumanus, es jogellenes ez a fajta, a kulfoldi bevandorlokkal valo banasmod. Ketsegtelen, az, es melyen elitelem, de hogy mindezt az a baloldal mondja aki nehany eve (10) meg azzal riogatta a magyarokat, hogy nem szabad magyar allampolgarsagot adomanyozni a hataron kivul szakadtaknak, mert azok majd tonkre teszik a munkaero piacot, illetve az egeszsegugyet, elukon kivel massal, mint Gyurcsany elvtarssal. Hat nem kerem szepen! Most a fagyi visszanyalt! Most szepen kussolni kell Onoknek de nagyon, es elgondolkodni azon, hogy mit jelent a kovetkezetesseg! Vagyis roviden POFA BE!

Ui. Nem lehet bort inni es vizet predikalni! Hiteltelen!