A szenny birodalma

Erdely, szeptember vege, valahol a Kovesdombon. Valami uj es tolem nagyon tavol allo dolgokat kell nagyon rovid ido alatt magameva tennem (most nottek is a szememben azok a szulok es egyenek akik gondozassal foglalkoznak), es kozben leven, hogy mindez nagyon sok figyelmet es idot igenyel beleneztem a digitalis televiziozas csodajaba ...


Nekem minden ilyen alkalom nagyon erdekes, mert 7 eve nem nezek televiziot - es TV keszulekkel sem rendelkezem-,  mindig csodakat velek felfedezni. Most is hasonlo volt az elmeny, kiveve, hogy negativ ertelemben vett csodakrol van szo. 100 csatorna mindegyike ontja magabol a szennyet, ami megnyilvanul a minosegben, a nyelvezetben, a reklamok tomkelegeben, az idiota filmekben, es olyan emberek hordajaban akik ma magukat erteknek tekintik es sajna a tobbseg el is fogadja oket, sot mi tobb koveti is oket. Olyan emberek vezetnek musorokat akik nem hogy ertekeket kepviselnenek (marmint az en ertekeimrol beszelek, hogy felreertes ne essek!) de meg a beszed is nehezen megy, es legtobb esetben nem azert kerultek kepernyore, mert  olyan ertelmesek lennenek, hanem sokkal inkabb azert mert eppen Isten adta adtotsagaik megkulonboztetik oket az atlagtol, vagy eppen a koldokukig er a dekoltazs netan eppen hatalmas tetovalassal buszkelkednek ami szinten nem az o erdemuk hanem valaki mase, de kar is lenne magyarazni, mert sokuk meg meg sem erti. Am legyen. Ha nekik megfelel nekem megfelel, mert a szerencse az, hogy az ertekeink meg eukleideszi mertekkel (lasd norma) merve is szamottevoen kulonboznek. No persze ahany ember annyi izles es szokas, de en nem akarok igy elni, nem akarom, hogy ok legyenek a mintakepeim es nyugodtan konyvelem el, hogy nem is fog ez sikerulni nekik. 

Es ha mar televizio akkor maradok a DunaTV adasainal, mert meg ez az ado minden gazdasagi igyekezet ellenere orzi a minoseget amit masok sosem tudtak, hogy mit jelent vagy eszuk agaban sincs valtoztatni ily iranyba, azert mert nekik nincs ra igenyuk, vagy mert ha netan valtoztatnanak a torzskozonseguk rogvest mas csatornara is valtana.

0 Comments:

Post a Comment