Es lon magyar MOGYE

Valahogy ez igy volt. Mi kertuk es "OK" adtak (kenyszerbol). Marmint kozvetve, mert az RMDSZ leven, hogy a merleg nyelvet adja, most azt csinal a PDL-vel amit eppen akar. Es kijatszodtak az elonyuket, joggal es okosan. Fohajtas jar erte, de megint ki kell hangsulyozni, hogy nem az RMDSZ erdeme vagy valamely vezetojeje. Ezt kellett volna tennie minden magyar eloljaronak. Ezert valasztottuk oket!

Az fura, hogy kormanyhatarozatot kellett hozni, ami azt mutatja, hogy nagyon torekeny a dolog, es ahogy az ellenzek kifejtette, nagy a valoszinusege, hogy vissza is fogjak csinalni, mar amint hatalomra kerulnek. Es van ra eselyuk. Es ha elsopro tobbsegben nyernek (?), akkor mar nem fog menni ez a merleg nyelve dolog, es akkor volt sok huho semmiert.

Kell ez nekunk? Igen, kell, mert kulonben sosem jutunk semmire, hisz az Egyetemi Szenatus roman tobbsege minden magyar torekvest csirajaba folyt, es eselytelen lesz torekveseinknek helyt adni. Jogos? Nem tudom megitelni, de az az erzesem, hogy az egyetemi autonomiat megsertette a kormany hatarozat, de ha rajtuk mulott volna, akkor sosem lett volna multikulturalis egyetem Marosvasarhelyen. Esik a szinvonal? Szerintem igen, de jo volna ha valaki megcafolna.

Az biztos, hogy [csak] igy van eselyunk arra, hogy magyar taneroket neveljunk ki, es segitsunk abban, hogy jo szakembereket hagyjunk az utokornak, sorsunkrol magunk dontsunk, de ez nem lehet kibuvo arra, hogy ne beszeljunk romanul, mert egy orvos nem magyar vagy roman, hanem elsosorban szakember. A beteg legyen az roman, magyar, cigany, stb tudnunk kell vele lehetoleg anyanyelven beszelni, de az orszag hivatalos nyelven mindenkeppen.

Ui. Erdemes elgondolkodni, hogy hova sullyedt a PDL, ha ilyen merteku kerest volt hajlando teljesiteni annak fejeben, hogy maradhasson hatalmon?

0 Comments:

Post a Comment