Nos kezdjuk az elejen. Ma (marmint ez kedd, december 20.) kb. 3 orat aludtam, utana ebredes, papir es uveg hulladek elszallitasa a kozeli begyujtobe, egy kis kitero a bankautomatanal, majd meg az utolso csokik megvasarlasa, es maris lehetett volna indulni. Igen csak eppen kimaradt a csomagolas. Uram mit nem adnek ha ez a csomagolas dolog kimaradhatna …. az eletembol.

De nem maradt ki, igy hat tetszett vagy sem, ezt is meg kellett csinalni. No es persze az ido meg csak kattant elore, es meg mindig nem volt vege az aldatlan csomagolasi hadmuveletnek. Ki talalta ki a csomagot? Az ember egyetlen kis hatizsakkal kellene utazzon, mint azt tettuk regebb. Emlekszem, nekem valami katona zold hatizsakom volt, es nagyon buszke voltam ra, de hat manapsag az embereknek elment a jozan eszuk, es mindenukkel utaznak, beleertve ruhat, vizet, parfumot, kiskutya, kismacska, mojo-t, ilyen outfit, olyan outfit no es persze talan erdemes lenne kulon fejezetet szentelni, hogy mi minden elektromos kutyu nem lapul a nepek borondjeben, taskaiban, vagy netan hatizsakjaiban.

Hat kezdjuk a telefonnal, utana a laptop, az ujabb generaciok mar netbook (ez amolyan osszepreselt netbook, de a kedves holgyek meregdraga retikuljebe is befer, es persze ada Steve az iPad-et es annak, szin, meret es tulajdonsagokkal tarkitott utodait. Nos hat igy nezunk ki roviden. Egy amolyan kis elektromos kommunikacios arzenal.

Ketsegtelen, arra, hogy mit rejt egy holgy taskaja, azt jobb tole megkerdezni, mert erre meg vallalkozni sem mernek. Remenytelen!

No de maradjunk csak az utazasnal. Legivasut es busz combo volt szukseges, hogy eljussak a repterre, es miutan a viragaimat megontoztem es bucsut intettem nekik, el is indultam a zuhogo esoben, mert hat jol kellett induljon a nap, nem de? El is aztam ugy rendesen, de uromben az orom, hogy elertem a buszt, es meg is erkeztem 1 oraval a gepem indulasa elott a Dortmund-i Repterre. Csodalatos!

No de leven, hogy csoda nincs, hamar ra kellett jonnom, hogy ahelyett, hogy 5:00 pm otthon lehessek Marosvasarhelyen, Wizzair-ek ugy dontottek, hogy elvezzem inkabb a repter vendegszeretetet meg kb. 5 ora es 30 percig, hisz valoszinu nem volt ra meg alkalmam igazan megismerkednem minden szegletevel. Es persze ilyenkor szokott jonni az a sok […] amit most kihagyok, de erdekes modon nem jott semmi. Marmint az nem jott ami ilyenkor szokott, bizonyos szavak sorrendben, majd az idegeskedes mertekevel egyenesen aranyosan egyre kaotikusabb sorrendben valo ismetelgetese, ahol igencsak szerepett kapott volna a Wizzair. Es persze a magyar nyelv egyik sajatsaga, hogy mindezen monologra jo sok cifra szoval szolgal, es lehet oket ragozni es osszetenni oly mertekben, hogy 15 percig nem is kell ismetelnunk magunkat. No persze a hangutanzo szavak is fontosak a magyar nyelvben, nem tagadom, de most eppen mas kategoriaban osztunk nyerteseket.

Meglepodtem, mert nem igy tortent, marmint a fentebb emlitett szavakkal. A 4 euros voucher-en is csak nevetni tudtam, hisz sokra nem eleg, talan egy uditore, de minden egyszerre viccesse alakult, es semmi haragot nem ereztem. Mosolyogtam, nezelodtem, megismertem a repter minden szegletet es zugat, sikerul beszereznem nehany kis ajandekot is, melynek sokak majd orvendeni is fognak. Kakaot ittam, ebedeltem es rajottem, hogy a varakozas is lehet erdekes, ha azt ugy eljuk meg. Szerintem volt mar alkalmam nehanyszor varakozni, de ez a varakozas telik a legjobban. Ugy erzem az elme gyozedelmeskedett a puszta emberi leten (lasd ego) es ez hatalmas dolog.


Mar 4 oraja vagyok itt es egyetlen pillanatot sem untam, sot mindegyik momentumat eme hosszadalmas varkozasnak tudasom szerint a legjobban kihasznaltam Van egy dolgozatom amit ki kellene javitanom, illetve egy modelt fel kellene epiteni a semmibol, akar csak tette azt Bolyai a geometriaval (marmint azzal, hogy ahol a parhuzamosak talalkoznak es a haromszog szogeinek osszege is megtaltosodik, hisz furan viselkedik a pszeudoszfera oldalan) es meg millio mindent lehet csinalni. Figyelni hogyan valtozik az ember folyam, kik esznek, kis isznak, kik azok akik kaveznak, kik azok akik hangoskodnak, ki olvas es maris sztatisztikak tomkeleget lehet meghatarozni. Es van arra is ido, hogy az unnepen elmelkedjunk, hisz az eves-ivas-mulatas es ajandekozas mogott sok mas is rejlik, de ma ez mar letunt dolognak latszik.

Egyszeruen varazslatos latni, hogy mi mindenre vagyunk kepesek gondolni, mi minden foglalkoztat minket, es mi minden az amit meg is tudunk valositani. Bizony mondom nektek, ha az ido vegtelen lenne (lasd emberi viszonylatban, vagyis a viszonyitasi rendszer az ember, akkor hatalmas es elkepzelhetetlen dolgokkal lepnenk meg mi emberek ezt a vilagot.

Ui. Remelem idovel sikerul is feltolteni eme bejegyzest, ami ekvivalens azzal a tennyel, hogy sikeresen meg is erkeztem Marosvasarhelyre. Es ha sikerult, akkor arrol Google Nagy Testver is ertesul!

0 Comments:

Post a Comment