Es teremte az Ur a kavet


Ma milliok kedvenc itala, megis negativ dolgot keszulok rola irni. Nem is magat a kavet meltatnam, mert sajnos arrol behatobban nem is tudok nyilatkozni, hisz nem vagyok hodoloja ennek a fekete es keseru nedunek, hanem sokkal inkabb a szocialis hatasat, ami manapsag igencsak hodit a fiatalok koreben es nem csak.

Mig evekkel ezelott nagy hoditoutjukra indultak a frenchise rendszerben mukodo gyorsettermek, manapsag inkabb a hasonlo strategian alapulo kavezok vonzak a fiatalokat. Neveket nem akarok irni, mert nem szeretnek senkit sem megserteni, de tudunk nehany nagy cegrol, aki ma mar mindenhol megtelepszik es osztogatja a keseru nedut a boldog vendegeknek. No es persze altalaban ezek a kavezok a varosok kozponti helyein talalhatok, igy egeszen komoly vonzodast alakitottak ki az emberekben.

Ma mar nem igazan ertekelik a kis regi csendes kavezokat, ahol hangulata volt a kavenak, hanem inkabb ezeket a divatos helyeket keresik az emberek. Ma egyfajta trend ebben vagy abban a kavezoban inni tejes kavet vagy sorolhatnam a listat a furabbnal furabb nevu kave koltemenyekrol. Es persze kotelezo, hogy az ember elovegye a netbook-jat es ugy tegyen mintha dolgozna. Ma mar hordozhato szamitogep nelkul nem is tudunk letezni. nem hogy meg kavet inni.
(Megjegyzes: A jelen iras szerzoje is rendelkezik 2 ilyen joszaggal, de megis egy etteremben nem azert megyek, hogy dolgozzam, hanem sokkal inkabb azert, hogy kellemesen eltoltsek nehany orat, kellemes tarsasagban es finom etel mellett. Sajnos csak ettermes hasonlattal tudtam elni, mert kavezoba nem igazan jarok.)

Erdekes modon, ezek a kavezok sokkal dragabbak, megis az emberek fura mod vonzodnak ezekhez a modern dolgokhoz. Ketsegtelen, itt nem termoszba toltik a kavet, hanem elvitelre, annak megfelelo egyszerhasznalatos poharba, amelynek a teteje lezarhato es igy a kedves vendeg mar szaladhat is kezeben az ertekes neduvel. Ma olyan vaganynak szamit ha egy ilyen vagy olyan femjelzesu poharral szaladgalunk az utcan. Amolyan statusz szimbolum ilyen helyre jarni es jo draga kavet inni.

Ez a haladas? Igy kell ezt csinalni, netan maskeppen kimaradunk a sodrasbol, az elet surujebol? Talan igen, talan nem ...

0 Comments:

Post a Comment