Reg volt, most mar annak 31 eve, hogy megszulettem. Ma is vallom, hogy minden gyerek szuletese egy csoda. Isteni csoda, fuszerezve Darwin apank intelmeivel de ez mit sem valtoztat magan a csoda tenyen.

Ragyogoan indult ez a mai napom, marmint a tegnapi ugyanis ma hajnali 5 ora van de erre is kiterunk. Igen, 1976 oktobereben, pontosan annak 2-ik napjan napvilagot lattam sok mas gyerek tarsasagaban, egy szuleszet n-edik kortermeben, egy ma mar feledesbe merult vilagban. Ketsegtelen, szuletesem korulmenyei kisse bonyolultak de most nem is ez a lenyeg. Talan errol erdemes lenne irni majd egyszer de oda higgadtabb fej kell mintsem a ma reggeli, hisz ne feledjuk, hajnali 5 ora van.

Napsutes es jokedvvel indult a nap. Koran ebredes, a mar jol bejaratott szokasok, furdoszoba es miegymas. Mindezek ellenere sikerult egy kis idot szakitanom ebben a monotoniaban annak, hogy elgondolkozzam nehany dolgon es mindezt megvitassam Vele. Nehany perc volt de megerte. Mindig megeri.

Ki koran kel, aranyat lel szerint mar nagyon sok aranynak kellene lennie a tarsolyomban de ha mar ez a materialista vilag legfobb leteleme nem is lapul a zsebemben, megis nyerek valamit mindig. Orvendek a reggelnek, az embereknek, a termeszetnek es mindennek ami korulvesz.
Mindig elcsodalkozom, hogy hogyan is kell eletre minden a sotetsegbol. Kis oromok de nekem megteszik. Talan Neked is?! Utban a munkahely fele csorgott a telefonom es valaki aki szivemnek nagyon kedves, rogvest bele is dormogte: "Boldog Szuletesnapot!". Elnosztalgiaztunk a teman kisse majd folytatodott a nap a maga csodalataval.

Anya mar hetfon koszontott, o mindig igy csinalja. Bevallom oszinten fogalmam nincs miert, de O biztosan jobban tudja es a fontos.

Reggelente teazni szoktam Samu baratommal de sajnos ma ez nagyon rovidre sikeredett, ugyanis Samu x, y, z okot hozott fel ezen teazas leroviditese erdekeben de ennyi nagylelkuseg szorult belem is, hogy megertsem, hogy neki fontosabb most, hogy angolul ragozza az igeket mintsem velem egy ujdonsult 31 eves emberrel teazni. Indult a munka, kezdetben meg egyedul de lassan a kollegak is kezdtek szalingozni hisz az az erzesem nekik a csoda az alvasban rejlik es ok ott talaljak meg azt amit en reggel az uton. Valoszinunke tartom, ok mas napszakokert rajonganak de sokan vagyunk, sokfelek. Mi is lenne ha mindenki a reggel szerelmese lenne? ....

Es kezdtek jonni az uzenetek. Franciaorszagbol, eloszor magyarul, majd romanul es jottek az uzenetek. Kesobb a magyar fovarosbol jott egy uzenet majd rogvest egy ropke Marosvasarhelyrol. Nemsokara kaptam egy tortat Messengeren. Erdekes mi? De megigertek, hogy legkozelebb meg is sutik nekem, igy nem kell majd sovarogva neznem a szolo tortat ha nem tevedek. Jo dolgom van. Igen nagyon jo dolgom van. Mindjart del es ehes is vagyok (erdekes modon ez minden delben igy van, miert is?) de nincs semmi extra csak a megszokott ebed no es persze politizalunk vagy legalabb is ugy teszunk hisz manapsag c'est a la mode mondanak francia honfitarsaink.

Persze meg mielott ebedelni indulnek "vivok" egy csatat, hogy nekem ilyen ajandek kell de o meg nem hajlando csak olyan ajandekra, de vegul is ugy tudunk kompromisszumot kotni, hogy az mindenkinek elfogadhato legyen es igy nagyon szep ajandekom lesz mar tudom de errol majd kovetkezo irasomban.

Kora delutan van es cseng a telefonom. Egy masik fovarosbol telefonalnak es szinten koszontenek es meg a javuloban levo allapotomrol faggatnak ugyanakkor kiderul, hogy abban a masik fovarosban is meg lehet betegedni de mindez egy kis alvassal es nehany gombbal (ez nalam gyogyszert jelent) mindent helyre lehet hozni. A jokivansagok megorvendeztetnek de valami megis hianyzik. Hianyzik. Akkor meg nem tudatosult bennem de a beszelgetes utan rogvest. Hogy mi is ez? Ez a Talany. Onoknek nem valoszinu, hogy sikerul kideriteni de estere vegul is kiderult, hogy valaki megfejtette a talanyt. Igy beteljesedett minden.

Du. ujabb uzenet. Ez mar Marosvasarhelyrol jott. Jo erzes latni, hogy nehany embernek fontos vagy. Itt is kellett egy hasonlo "ajandek csatat" vivni de ez is megoldodott. Ujabb csodalatos ajandeknak vagyok a varomanyosa. De jo nekem! Lassan eltelik a nap es mar sietek is haza. Ennek a sietsegnek lett az aldozata a laptop-om tabkabele de egy kis bravur es egyik kedves kollegam is hozzajarult a szuletesnapomhoz azaltal, hogy elhozta nekem este. Fontos dolog volt hisz valami hianyzott meg(?). Tudattalanul is nagy szivesseget tett az emberisegnek de ha annak nem is, nekem igen. Koszonom.

Az este nagyresze egy technikai csoda korul forgott ( nem arulom el mirol van szo de nemsokara kiderul, mert errol is szandekszom majd irni hamarosan) de ez nagymertekben hozzasegitett ahhoz, hogy a hianyzo lancszem is megkeruljon. Mar kesore jart az ido ketsegtelen, de megkerult es bevallom nagyon orvendtem neki. A lenyege annyi, hogy tudtam, hogy megkerul, hisz ahogy Lavoisier is mondana, semmi nem vesz el csak atalakul. Koszonom, hogy megkerult az ami nagyon hianyzott.

Az este hatralevo reszeben meg faggattak az unneplesrol de szerintem unnepelni a hetvegen fogok. No persze ehhez meg nehany apro elofeltetelnek teljesulnie kell de szerintem meglesz.

Elaludtam ugy hogy ket laptop zugott korulottem de mar nem volt erom lekapcsolni oket igy hat zummogtek a fejem mellett. Csak arra ebredek, hogy nagyon rossz almom volt. Annyira rossz, hogy meg is ebredtem. Kisert a mult? Talan. Es most hajnali 5 ora van. Zenet hallgatok, amolyat ami kozben lehet irni, gondolkodni es mosolyogni, elvezni es megbecsulni az elet kis apro oromeit, elfelejteni a baljos almokat.

"Elvezd a kis dolgokat, mert egy nap vissza fogsz tekinteni es rajohetsz, hogy azok voltak a nagy dolgok!" (Robert Brault)0 Comments:

Post a Comment