Ez a fajta strategia joval tulmutat szeretett varosunk hatarain, de rank is - marosvasarhelyi kombinat fustot imadokra is ervenyes, pedig eddig nem is volt tudomasunk rola. Legalabb is mi, egyszeru foldi halandok, akik nem a repteret vagy a muzeumot igazgatjuk, nem lattuk at a nagy osszefuggeseket. Mea culpa!

Mi azzal voltunk elfoglalva, hogy szidjuk a szegeny UDMR-s honatyakat, hogy mennyire meggazdagodtak, beragadtak a moralis ferto ingovanyaba, foggal-korommel ragaszkodnak es eddig is ragaszkodtak a hatalomhoz, pedig titkon ok mindig is a nemzetet szolgaltak, ugy ahogy azt becsulettel minden negyedik esztendoben eloadjak a valasztasi kampanyban. Ok veruket adjak ertunk es a nemzetert, es mi ebadta, buta, taho nep ezt nem lattuk es nem ertekeltuk. De most mar ideje atlatni a szitan [...] es meglatni az igazi "RMDSZ valosagot".

A repter bezaras Marosvasarhelyen ketsegtelenul szerves resze az RMDSZ nemzet strategiajanak. Peti Andras es a mogotte allo RMDSZ igy akarja megakadalyozni, hogy az ertekes, jo kepessegu erdelyi magyar fiatalsag elvandoroljon. Nem tudva egy joleti tarsadalmat teremteni mindenkinek -mikro szinten ez sikerult, lasd ok mennyire jo korulmenyek kozott elnek es vadasznak, netan eppen az allammal uzletelnek, ugy gondoltak, hogy a nem fejlesztve a repteret, es eletveszelyesse teve a kifutopalyat, a fiatalok nem tudnak majd olcso Wizzair jegyeket venni, es ezaltal maris megakadalyozzak oket abban, hogy a "hanyatlo Nyugat opiuma" megerintse oket. Brilians. Es meg ra is kenik az elozo varos vezetokre, habar Peti vezetese alatt derult ki a turpisag. Csodalatos! Masok viszik el a balhet, az RMDSZ meg nemzet megorzo intezkedest hajt vegre. Tankonyve illo!

Es az analogian felocsudva, ra kell jonnunk, hogy Marko ur is mindig ezen munkalkodott az elmult negyed evszazad alatt, de akkor meg nem leven repter, o az uthalozatot nem fejlesztette, vagy nem kert ra penzt, hisz rossz utakon nem lehet kozlekedni Erdelyben, igy ezzel is a nemes celt szolgalva, hogy megakadalyozzuk az erdelyi  fiatalokat, hogy gepjarmuvel tudjanak kulfodre tavozni. Es ezert is a bukaresti eloljarosagot lehet(ett) felelosse tenni, hisz ok nem adnak ra penzt, nem szamolnak vele, mint infrastrukturalis prioritas, es megint egy ujabb csata megnyerve az RMDSZ oldalan.

A vasuthalozat is hasonlo. Nincs kisvasut mi osszekoti Marosvasarhelyt Szovataval, igy a nyaradmentiek biztosan maradnak, hisz nem tudnak most mar sem kozuton sem vasuton bekeveredni Marosvasarhelyre, igy Szovata biztosan itthon marad, lesz ki a furdo szemelyzetet kitegye, es egy ujabb gyozelem az UDMR malman. Nem tudom dicserni oket! Es bezzeg mi csak ocsaroltuk oket, mig ok titkon mindig is a nemzeti erdeket szolgaltak. [...]

No azert meg vannak nagyon elszant fiatalok, akik akar gyalog is belefognanak a kivandorlasba, de erre is van megoldas, sot ahogy Trump -valasztott elnok ur is mondta, "epitunk falat de a szomszed penzen", nalunk is megoldhato, mert nyugati szomszedaink mar buzgon epitik vissza a keritest, amiert 1989-ben meghaltunk. Lesz vaskerites is, sot nem is mi fizetjuk. Megint csak az RMDSZ az igazi gyoztes, mert ha mas nem, majd a kerites tartja itthon az eltevelyedett erdelyi magyarokat akik nem akarjak meglatni a foldi joletet amit az RMDSZ verejtekes munkaja eredmenyezett. 

Hogy lehettunk ennyire ostobak, hogy ne lassuk, hogy titkon ok mindig ertunk eltek es haltak? Es mi bezzeg csak szidtuk oket, de ok ennek ellenere is tevekenykedtek az erdelyi magyar megmaradasert. Fejunket lehajtva esedezzunk bocsanatukert, es allitsunk szobrot eme allamferfiaknak, kik mindent leromboltak csak azert, hogy minket itthon tartsanak, es megorizzek az erdelyi magyar nemzetet. Koszonjuk nektek RMDSZ!

0 Comments:

Post a Comment