Ki a kovetkezo kozellenseg?

Szavazunk. Nepszavazunk. Holnap. Hataron innen es tul. Es ahogy a kerdest fogalmaztak, ez amolyan egy valaszos szavazas, foleg azoknak akiket sikerult a tobb milliardos kampannyal megremitetni. Altalaban ok azok akik soha nem lattak kulfodit eletukben, es nem tudjak, hogy ok is emberek, es nagyreszuk valoszinu raszorult. Es meg Orbaneknak is sikerul osszemosni a bevandorlot az arabokkal, az arabokat meg a terroristakkal, es maris kesz a diagnozis: minden arab terrorista es a terroristakat gyuloljuk, nem de?


Kozelrol es eloben figyelve a plakat kampanyt, amit az adofizetok penzen bizonyos FIDESZ kozeli baratok zsebebe landoltattak, ugy ereztem magam mintha Dr. Goebbels haboru elotti kampanyat latnam, csak akkor minden nemetul folyt, es a zsidosag ellen iranyult, most szegyenemre sajat anyanyelvemen hallom mindezt, magyarul, es egy nem letezo "ellenseg" ellen, akiknek mi nyugatiak felbombaztuk a hazukat, megoltuk a gyerekeit, es ma undorral nezuk rajuk, es probalunk toluk megszabadulni barmi aron. Es meg arra is kepesek vagyunk, hogy belejuk rugjunk, mert ok csak mocskos menekultek. 
Mig eddig gyulolet beszedet csak a tortenelem konyvekbol ismertem, most elso kezbol hallom mindezt, a magyar kormany szocsovebol, es meg fizetek is erte -akaratom ellenere. Ez nem az en Magyarorszagom.

Hogy mi lesz a szavazat kimenetele, az eldol holnap. Mindenki eljen a szavazati jogaval, es meglatjuk, hogy dontenek a magyarok. Egy azonban bizonyos. Mikor penzert (lasd EU tamogatasok) kell kuncsorogni elsok vagyunk, mert hat a gazdasagunk csodben -es ez csak a kormany. Mikor kozos tehervallalas kell akkor mar nem tetszik. No de persze ez nem er el a tudatunking, mert konnyebb megerteni a riogatast, mint egy komplex finanszirozasi mechanizmust.

Es nem utolso sorban aggodom. Mert Orban elvtars hamarosan uj kozellenseg utan kell nezzen, ha kiszavazzak a migransokat. No persze a migransok elott is a magyar emberek nagyresze a letminimum alatt tengodott, es akkor mivel magyaraztak a csodoket, mert akkor a penz nem a migransokra ment el?  Es fura modon felnek nehany ezer lehetseges migranstol, mig arrol "erdekes" modon szisztematikusan megfeledkeznek, hogy tobb szazezer ember elvandorolt Magyarorszagrol, mert olyan nagyon jo volt az eddigi kormanyzas, nem de?

Ki lesz az uj "enemy number one"? Majd a tortenelem eldonti, de sejtem Orban a mi penzunkbol fizet majd egy uj magyar Goebbels-t es lesz uj ellenseg is ha mar viragzo gazdasag es joleti tarsadalom nincs! Konnyebb gyulolet plakatotkat kiaggatni miliardokert, mint valamit tenni a nepert, nem igaz?

0 Comments:

Post a Comment