Ahogy az Iras is tanitja (lasd Lk. 15), vigadnunk es orulnunk kene  mikor Isten baranya elvesz majd megtalaltatik. Soos Zoltan urral beteljesedett az Iras. O is "elveszett" a polgarmesteri valasztas sodraban, de minap ujra megtalaltatott, hisz erdekes modon eppen RMDSZ szinekben jelolteti magat a kozeledo parlamenti valasztasokon.

Nehany hete mikor "fuggetlenne" vedlett, es megtagadta(?) [az RMDSZ] isteneit, es sajat utra lepett, tudta, hogy RMDSZ szinekben nem sok eselye van, mert az undor es utalat az RMDSZ irant oly merteket olt mar sok erdelyi magyarban -es foleg Marosvasarhelyen hol 25 eve regnalnak a "nagyok", hogy ez komoly szavazatokat jelenthet, es igy inkabb a "fuggetlenseg" osvenyere lepett. 

Hitelt nem igazan adtunk a palfordulasanak, hisz nem lehetett figyelmen kivul hagyni, hogy munkajat a muzeum elen az RMDSZ isteneknek koszonheti, es hasonlo kegyek miatt lett varosi tanacsos is, de hat a gyzni akaras nagyobb volt benne, mint az egyenesseg, a tisztesseg es a becsuletesseg. Szerintem egy vesztes-vesztes helyzetbol indult, hisz RMDSZ-es volt. Eroltetni es hangoztatni a fuggetlenseget csak novelte a bizalmatlansagot az emberekben. Es az eredmenyt mindannyian viseljuk. Majd talan a tortenelem igazsagot szolgaltat, es leirja, hogy nehany RMDSZ-es gogje es egyeni erdeke miatt, miert kellett nekunk marosvasarhelyieknek Virag elvtarsot elviselnunk annyi even keresztul, es a regnalasnak meg nincs vege [...]

De maradjunk most Soos urnal. Meg minap RMDSZ imado, majd fuggetlen - a kampany alatt, es most ujra RMDSZ hodolo. Meg mielott velemenyeznenk ezt a ketes magatartast, szogezzunk le valamit! Minden ember abban hisz amiben akar, es ami szamara fontos, es ebben senkinek nem lehet beleszolasa, de en mint valaszto azt olvasom ki ebbol a magatartasbol, hogy Soos Zoltan eppen abban hisz ami politikai ambicioit szolgaljak. Es azt is nyilatkozza, hogy egy esetleges elorehozott valasztas eseten vissza akar terni, mint polgarmester jelolt. Akkor miert is megy el? Koncentraljon az elkovetkezendo negy evre es ugy verje meg Virag elvtarsat, hogy az meg esetleges csalassal se tudja elvenni tole a polgarmesteri szeket, -de nem, o inkabb Bukarestbe menne, hatrahagyva a csaladjat, es o is beallva a sorba, messianikus kuldetesnek erezve, hogy minket marosvasarhelyieket, Maros megyeiket es erdelyi magyarokat kepviseljen. Ez olyan RMDSZ fobia kezd lenni, hogy csak ok tudnak minket kepviselni. 

Mikor arrol kerdezi Kertesz Melinda, hogy hogy fogja "lekommunikalni" ezt az RMDSZ tagadast, majd imadatot, a melyen tisztelt igazgato ur elkezd kodositeni, mert hat valljuk be nem igazan van mit mondani arra, hogy ma RMDSZ imado vagyok, holnap mar nem, de holnap utan ujra az RMDSZ isteneknek hodolok.  Ez egy jellembeli problema, ami nem valik a javara, es beigazolodik az amit eddig is tudtunk, hogy Soos Zoltan nem fuggetlen es probalta -hasztalan, megvezetni (hogy ne irjam azt, hogy hazudott) a marosvasarhelyi valasztokat.

Mikor majd megkerdik, hogy miert o lenne erdemes egy ilyen elokelo pozicio betoltesere, elmondhatja:
1) Azt allitottam a valasztoknak, hogy fuggetlen vagyok pedig nem is igaz.
2) Elvesztettem a polgarmesteri szekert valo kuzdelmet.
3) Nem is igazan akarok kepviselo lenni, mert jobban erdekel a polgarmesteri szek.

No de kivanjunk sok szerencset a jeloltnek, es dontsek el majd a valasztok, hogy erdemesnek talaljak Soos urat, aki arra sem volt kepes, hogy sajat varosaban meggyozze a sajat valasztoit ratermettsegerol es "fuggetlensegerol".

Ui. Jo otlet volt, hogy nem egette el az RMDSZ partkonyvet "fuggetlensege" derekan, mert most csak le kell porolni es megy minden a regiben [...] Majd "lekommunikal" nekunk valasztoknak valamit, mert valamit csak kell mondani a buta nepnek, nem de? 




0 Comments:

Post a Comment