Mindenki maskepp csinalja


Presszerek is megenekeltek, hogy mindenki maskepp csinalja, es a demokracia zaszlaja alatt ez mesesen is hangzik. A helyhatosagi valasztasok lecsengtek. Az emberek szavaztak, masok tavol maradtak, es most meg minden megy ugy, mint elotte. A lelkesedes is alabb hagyott, az indulatok apatiaba csapnak, az emberek meg magukba fordulnak, es ujabb negy evig ... marad minden a regi. Talan nehany nev valtozott, de erdemi valtozas nem igazan. Fura modon valahogy az orszag ket reszre szakadt, akar csak Amerika vagy Magyarorszag. A kiflin kivul a szin [sajna] piros. Erdely a kekre szavazott, de azert mi is szeretjuk a bortontoltelekeket, mert bennuk latjuk a jovot. Valahogy az ertekeink eltolodtak, de hat valtozunk, nem de?

Es a kommunikacios gepezet UDMR oldalon rogvest beindult. Totalis siker, minden a legnagyobb rendben, mert hat senki nem akar kudarcot elkonyvelni foleg nem Kelemen elvtars es Kovacs ugynok (lasd Agent Smith, The Matrix), pedig Szatmaron, Marosvasarhelyen, Regenben, stb. ujra es ujra visszakoszon a kudarc. Es persze az emberek elkeserednek. De ha mar az elit nem hibas, es ok de facto nem, akkor a valasztokat kell szidni, mert miattuk vesztek el ezek a varosok, nem de? Mar hazaarulokat is kikialtottunk, mert ha magyar akkor mese nincs magyarra kell szavazni! Ertekek nem szamitanak, csak, hogy magyar, es ez mar barkit feljogosit arra, hogy az urbe-t vezzesse. Nem kell sem program, sem hitelesseg, csak magyar legyen az istenadta. Ilyen feltetelek mellett meg akar en is lehetnek polgarmester jelolt, de szerencsetlensegemre en fuggetlen vagyok - hisz egyik part sem adott nekem munkat, vagy eppen igert valami hasonlot, engem a varosom erdekel, nem az onos erdekeim, nem vagyok megelhetesi politikus, es mar letettem szakmai teren nehany dolgot az asztalra ugy, hogy nem is voltam Borbely ur tanacsosa, stb. Igy maradok en az oktatas mellett, nem fogok meggazdagodni -mint a politikusaink, de attol sem kell felnem, hogy jogerosen elitelnek majd, mint Kerekes Karoly urat. Itt diakok nevelese folyik es nem sikkasztas es hazudozas es ures igergetes. 

Es mint eddig is annyiszor, ertekeles tortenik, kovetkezmenyek meg nincsenek. Mert hat ha beszamitjuk, hogy minden valasztaskor egyre kevesebb magyar megy el szavazni, akkor Kelemen elvtarsnak mar csak a toll mellett lenne a helye, nem egy part elen, de ertem en, hogy a verseles nem fizeti a benzint, es Kovacs ugynoknek sem tellene almas gepre, es ha mar "megszoktuk" oket, miert is adnak fel. Kiallunk a nep ele, mosolygunk, es "hazudtunk reggel ejjel meg este" hogy egy hasonszoru anyaorszagi kollegat emlitsek. Kivancsi lennek, ki alkalmazna oket ha felre kell allniuk? Mert hat a "politikai tapasztalat" -ami eleg gyatra eredmenyekkel kecsegtet, mellett sok eredmenyt nem igazan tudnak felmutatni akar Orban atyank sem, de legalabb o gyakornoskodott egy keveset mielott Soros penzeit elkoltotte. 

A  vereseget szenvedett polgarmester (lasd S.Z) meg probalkozik halaltusajaba egy ovassal, de sejtem o sem annyira naiv, ha olyan emberek kerulnek ma megvalasztasra akiknek mar meggyult a bajuk a torvenykezessel, netan eppen racs mogott vannak, akkor nem fog az Orszagos Valasztasi Iroda velemenye sem megvaltozni a javara, foleg hogy 1725 szavazattal kevesebbet kapott. Egy valasztast ugy kell megnyerni, hogy ha a masik fel csal is, akkor is hatalmas legyen a kulonbseg. Es erre lehetoseg is van, ha osszefogja az illeto az embereket es nem megosztja oket, vagy netan nem olyan partbol valo ami mar regen kivivta az emberek undorat, es megveteset.  Es persze ne 3-4 hettel a valasztas elotte erezze az indittatast, hogy fuggetlen akar lenni.

No de hat ez egy tobbvaltozos optimalizacios feladat, es tudjuk, hogy Kelemen poeta ur nem a matematika imadoja, es szarnysegedje Kovacs Peter meg kibukott a kolozsvari Babes-Bolyai Tudomanyegyetem Matematika Fakultasanak padjaibol. Jo kezekben van az erdelyi magyarsag sorsa. Ok tenyleg maskeppen csinaljak! [...] 


0 Comments:

Post a Comment