Es nem valtozik semmi


Vagyis hat valtozni eppen valtozott. Romania elbucsuzott a foci tornatol, mig meglepeteskent Magyarorszag egy forduloval elobbre jutott (Gratulalunk!), de azert remelem senki nem gondolja komolyan, hogy megismetlik a bravurt amit a gorogoknek sikerult 2004-ben. De a remeny hal meg utoljara, es addig is nem kell foglalkozni Rogan vagy netan eppen Orban atyank "kek panokon jol mutato" Magyarorszagaval. 

De vessuk inkabb szemunket Marosvasarhelyre, ahol gondolom S.Z. mar el is tunt a sullyesztoben, hisz a tortenelem nem tartja szamon a veszteseket, es az RMDSZ sem igazan "baratkozik" tobbe, hisz a fentebb emlitett uriember "fuggetlenedett", es hat elvesztette a valasztasokat, nem de? Meg jol is jon nekik, hogy most mar nem UDMR-s a hibas az ujabb csufos bukasert (lasd elobbi valasztasok veszteseit, Frunda es Borbely), hanem "a fuggetlen". "Meghalt Matyas, oda az igazsag" - vagy legalabb is valami hasonlo tortent a muzeum igazgatojaval - ha meg igazgato?

Es a minap "orommel" jelentik be az UDMR fomuftik, hogy lepaktaltak a PSD-vel, a tanacs elnoki pozicioert, amiert cserebe ket alelnoki poziciot biztositanak a PSD-nek. Most eppen PSD van a soron, mert eddig volt PDL is, PNL is, mert az RMDSZ mindenkivel csak hatalom legyen. Ha nem tevedek mindenkivel szovetkeztek mar, mert hat a hatalomert barmit. Nincs ember, nincs Isten, csak hatalom. Es gerinctelenseg. De abbol boven. Nem is merem megkerdezni, hogy milyen partnak hatarozzak meg magukat az UDMR, mert meg ok sem tudjak, es mar annyi iranyzatuk van, hogy ok is elvesztodnek benne. 

Vagyis mint mindig: lezajlanak a valasztasok, az emberek azzal buntetik oket, hogy nem mennek el szavazni, vagy masokra szavaznak, de megis minden a legnagyobb rendben, kovetkeztetesek nincsenek, felelosok nincsenek, csak gerinctelen alkuk barkivel aki hatalmat ad cserebe, es marad minden a regi. Nem valtozik semmi.

Ui. Ma mar senki nem kerdi a valasztokat, hogy milyen problemakkal kuzdenek, hisz a szavazatokat mar megszamoltak, igy mar az elkovetkezendo negy evben nem kell kuncsorogni tobbe. Szoval ideje lesz elbucsuzni toluk (mar aki nem bukott meg, mint S.Z.), mert az elkovetkezendo negy evben nem fogjuk oket sokat latni!


0 Comments:

Post a Comment