Bevegeztetett. Marosvasarhelyen nem tudtuk megdonteni az eppen regnalo polgarmestert. Ujabb negy evre koptathatjuk Virag elvtars koveit szerte a varosban. Szomoruak vagyunk. En is, te is es meg sokan akik a korrupcio ellen szavaztak. De az Istenek (lehet volt benne nemi "kezezes" mint Maradona-nal) es a valasztok maskeppen akartak. Es a szavazatok megszamlalasa utan ra kellet jonnunk, hogy kozel voltunk, de megis 1725 szavazat a korrupcionak kedvezett. A nyertes ketsegtelen az uj-regi polgarmester. A valasztas igazi nagy nyertese a Szabad Emberek Partja, aki kepes volt egesz komoly helyekre szert tennie, foleg, hogy meg nehany honapja senki nem tudott roluk. A nagy vesztes meg a magat fuggetlennek kikialto Soos. "Sokan voltunk de nem elegen!" -sejtem sokaig fogja kiserteni [...]

Lehet most csalast sejteni, es az incidensek is sok esetben arra engednek kovetkeztetni, de konkretumok hianyaban, az ovas -amire a torveny keretet biztosit, olyan, mint a halott lora a patko. Talan arcvesztesben segit(het), habar Soos karrierjenek kezd lealdozni. Kar lenne es embertelen, most szegeny emberbe meg egyet rugni, sejtheto nehez egy ilyen vereseget megemeszteni most. Inkabb legyunk embersegesek, hagyjunk neki idot, mert barmilyen fuggo is volt, sok munka all mogotte. Sok aldozatot hozott ugy szemelyes szinten lasd csaladja, mint a lelkiismerete teren, hisz szerintem meg neki is sok idore volt szuksege, hogy meggyozze magat(?) -mast lasd nem sikerult, a fuggetlensegerol. Koszonjuk meg neki a munkat es odaadast, es remeljuk, hogy tanult ebbol a veresegbol, nem mint partja es elodei.

A veresegert ketsegtelen elsosorban Soost hibaztatjuk, de lepjunk tul Soos Zoltanon, es nezzuk onmagunkba. Soos Zoltan nem is annyira hibas, mint a partja aki delegalta. A tenyek azt mutatjak, hogy sok (szamok sosem lesznek pontosan) marosvasarhelyi magyar a Szabad Emberek Partjara szavazott, vagy meg akar Virag elvtars lobogojara is adtak magyarok voksot. Sok magyar el sem ment szavazni. Inkabb itt erdemes kutakodni.

Megjelent egy kis part a marosvasarhelyi ugaron, es elodazta sok magyar szavazatat is, mert mast igertek, mint amit eddig marosvasarhelyi hallott. Ertekek menten politizaltak, az etnikai szavazast kizartak, es ujat hoztak ott ahol Virag elvtars 16 eve regnal, es ahol az RMDSZ annyiszor lepaktalt vele. Ketsegtelen, nem lehet valasztast az arckonyvben nyerni, de majd ha levonjak a megfelelo tanulsagot van ra eselyuk, hogy kovetkezo alkalommal megdontsek a "kovezot". De legyen ez az ok gondjuk.

Soosnak nem sikerul a "sajat magyarjait" sem meggyozni arrol, hogy "fuggetlen", mert senki sem vitatta kvalitasait, meg ha a muzeum elere RMDSZ delegalta is. Sokkal jobb lett volna, mint Virag elvtars, de sajnos a hitelessegen csorba esett a fuggosegevel, akarom mondani fuggetlensegevel, es elkovette a hibat, hogy ujra azokat az etnikai hurokat pengette melyeket nagy elodjei is, es akar csak naluk (lasd Frunda, Borbely) itt is a bukas boritekolt volt. De mi tortent azokkal akik nem mentek el szavazni? Ok az a tobbseg, akik megcsomoroltek a nagyreszt RMDSZ altal szorgalmazott ures igeretektol, es annak meghasonlott vezetoitol. Oket nem Soos erdekelte, hanem az RMDSZ-t buntettek, es az eredmenyek oket igazoltak. Ok azok akik valtast varnak, es akik nem elegedtek meg Soos egy ejszakas palfordulataval, es komolyabb valtozast szorgalmaznak. Magyarul Soos a sajat partjanak az aldozata lett. A tavolmaradas nem Soos ellen szolt, hanem annak partja ellen. A szomoru mint mindig, hogy nem kepesek tanulni belole, es marad minden a regi, es ujabb es ujabb kudarcoknak nezunk elebe es mindezert az RMDSZ a felelos, aki nem hogy osszetartana a marosvasarhelyieket hanem megosztja azokat.

Hany bukast kell meg megelnunk ameddig rajonnek, hogy nekik is kell valtozniuk, mert mi mar sokan es sokat valtoztunk?!  Nem elegedunk meg mar azzal amit ma ok akarnak vagy tudnak ajanlani!

 Ebreszto! Felre kell allni! Hitelesen kell politizalni! Csak igy van esely! Az erdekeinket csak kozosen tudjuk ervenyesiteni!

0 Comments:

Post a Comment