Mar csak napok kerdese es eldol a varosvezeto sorsa Marosvasarhelyen. Szomoru latni, hogy nem all valami fenyesen a magyar jelolt szenaja. Igen, mindenki szabadulni akar Virag elvtars koveitol, de nem mindenki hajlando megfizetni azt barmi aron. Ketsegtelen, a tobbseg annak ellenere, hogy sok esetben nem elegedett, es sok esetben undorodik az RMDSZ tobb eves hazugsagaitol, keptelensegeitol es vegellathatatlan kifogasaitol, megis a tulipant pecseteli, "mert legalabb magyar". Valahol ertheto, csak fura, hogy meg mindig nem veszik eszre az emberek, hogy eppen erre a nemzet tudatra jatszik az UDMR mar egy jo ideje. Nem szamit mit csinal -akarom mondani mit nem csinal-, mert ugy sem mervado! A magyarok megvalasztjak oket ha teljesitenek ha nem! Megvaltoztatunk 2 utca nevet, kicserelunk 1 iskola nevet, es sokaknak ez eleg is.

Nehany eve azonban letrejot egy erdelyi magyar reteg, aki mar nem dol be a hazug, becstelen, csalo, sok esetben elitelt bunozo vagy netan eppen nemzetkozi korozes alatt allo UDMR politikusnak, es nem elegedik meg az utca nevekkel es az iskola nevvel, hanem sokkal tobbet var az RMDSZ-tol mint erdekkepviseleti szervtol, de ez sajnos mar eve ota nem ugy teljesit, sot egyaltalan nem! Es ezert a magyar valasztok elfordulnak es elfordultak az RMDSZ-tol, mert megelegeltek a sok hazugsagot es aljassagot amit a "szovetseg" a nep neveben elkovet. Es azt sem nezik jo szemmel, hogy a felso vezetesben sok megelhetesi politikus van, aki egy napot sem dolgozott, csak politikuskent "tevenykedett", es szakmailag .... jobb ha nem is meltatom oket. No es persze a semmibol vagyonokat halmoztak fel. Hogyan? Ezt toluk kell megkerdezni! A fizeteseikbol? Nem hinnem!

Nem tisztem meltatni a magyar jelolt kvalitasait -becsuletes es ugyes a kinezete, de az ketsegtelen, hogy a muzeum elere csak azert kerult, mert az UDMR oda tette. A fuggetlenseget is csak az hiszi el aki ... akarja, de ha meg ezt el is fogadjuk(?), akkor is ott van a part -ahogy ok hivjak magukat a "szovetseg", aki mozgatja hatulrol, es hat azert felnottkent mar nem igazan jarunk babszinhazba. Es ha a jelolt olyan is amilyen, sokan nem a jelolt ellen szavaznak, hanem a partja ellen, es ma otthon minden szavazat szamit. Vagyis Soos a sajat partjanak az aldozata! Lehet, hogy jo vezeto lenne, de  bizalmatlant szavaznak neki sokan, mert aki "ordoggel lakik, ordogge valik". 

Az ar nagyon nagy, mert senki nem szeretne Virag elvtars koveit koptatni az elkovetkezendo negy evben is, de azt sem szeretnek sokan, hogy ujabb negy evre bizalmat szavazzunk egy olyan partnak aki a mandatum lejartakor eloveszi a kifogas listat, es buszken ecseteli, hogy "miert nem". Mi Marosvasarhelyen csak osszefogasban gondolkodhatunk, de ennek erdekeben sokan hatra kell lepjenek, es kell hagyjak a "szovetseguket" megtisztulni. Mikor ujra kozos lesz az erdek -mert ma minden csak kozos nem, akkor minden erdelyi magyar buszken megy majd tulipant szavazni - vagy eppen margaretat ha az lesz az uj erdekkepviselet jele, de addig meg sok, nagyon sok meghasonlott, becstelen embernek felre kell allnia! 

Es ha feltetelezzuk -bar tevednek-, Soos nem nyeri meg a valasztast, akkor ideje lesz az UDMR portan elgondolkodni, hogy miert szavaztak at magyarok Masca-ra, vagy netan undorukba el sem mentek velemenyt nyilvanitani. Elobb-utobb majd ok fogjak elmondani, hogy az RMDSZ nem osszetart, hanem megoszt. Es igen, a felelosoket az RMDSZ-ben kell keresni. Sokan vannak! Nagyon sokan! De sajnos nekunk polgaroknak kell megfizetni az ok becstelensegeiket! [...]

1 Comment:

  1. Unknown said...
    ITT arrol szol a lényeg hogy ell kell menni voksolni természetesen nem kötelezö az RMDSZ-t támogatni de az sem tisztességes ha egy magyar gyülölö-t választunk igy hát inkább SOÓS és az EMNT képviselöjére szavazok

Post a Comment