A baranyok hallgatnak


Indulatok. Meg nehany nap es eldol, hogy ki ul be Dr. Bernady orokebe. Mindenki szeretne, meg Virag elvtars is, habar neki most van eleg gondja, hisz viselt dolgairol elobb-utobb szamadast kell adjon, es akkor meg konnyen racs mogott is vegezheti. Egy csodalatos karrier csodalatos betetozese [...] piskotakkal kikovezve. 

Es ilyenkor "a hivok" mindent megengednek. A cel szentesiti az eszkozt. Nincs demokracia es tisztelet. Mindenki a sajat jeloltjet fenyezi, es kozben probalja befeketiteni a masikat. Valahogy meg kell gyozni a szavazokat. Es RMDSZ-ek nagyon vagynak a poziciora. Nem szamit mi aron, csak pozicio legyen! Ok egyszeruen csak pozicio fuggoek! 

Elnezest, en tevedtem! A polgarmester bejelentette, hogy "fuggetlen", es ha o bejelentette akkor el kell neki hinnunk. Koze nincs az RMDSZ-hez, hogy is lenne?!. Ha meg nem hiszed, akkor hazaarulo vagy, es kevesbe magyar. Mert most magyar polgarmester kell az elre keruljon. Nem szamit, hogy ert hozza vagy sem "de legyen magyar". Rendben. Az [esz]ervek nem szamitanak, sem a tenyek, csak az, hogy a pecsetet az RMDSZ-re kell utni. Ha nem teszed, kirekesztett vagy es nemzetarulo! Mert hat azert "a viz az ur", akarom mondani az RMDSZ es hirdetik "szeles e hatarban" neked ebadta erdelyi magyar parasztja, nem erted?!

Szerencsere a tenyek azok tenyek. Nem lehet letagadni oket habar Daicoviciu mar probalkozott vele. Az RMDSZ eladott minket erdelyi magyarokat nemi plecsniert es barsonyszekert. Ne feledkezzunk meg, hogy Kerekes Karolyt jogerosen eliteltek, Marko Attila ellen nemzekozi elfogatoparancs van ervenyben, hisz megszokott az orszagbol, mint egy rossz B kategorias filmben Jean-Claude Van Damme. Oloszra is kirottak 3 evet korrupcio miatt, es Borbely korul sem minden tiszta. No es persze Frunda urnak is sokat segitett a karrier, hogy ma a Biztositohazzal uzletelhet. Es Verestoy uram erdeirol meg is feledkeztem [...] En halatlan arulo erdelyi magyar! Hogy is tehettem ilyet, kifeledni a legnagyobb hazafit! Canossat jarok erte, mig elek! Es hallgatasi fogadalmat is teszek! 

Es sokan -es naprol-nap egyre tobben-, ezekkel a dolgokkal teljes mertekben tisztaban vannak. Megis sokak kepesek szemet hunyni folotte, csak hogy "magyar legyen a polgarmester". Es ennek ellenere, hogy ezek ma tagadhatatlan tenyek, mindent nagy csend ovez. Vagyis ma RMDSZ korrupciorol beszelni tabu Erdelyben. Tiltott! Nem szabad -, mert abbol csak baj lesz. Akarom mondani nem nekik, hanem neked lesz bajod, ha netan emlitest tennel rola. Megfelemlites es zsarolas a mult rendszernek volt az eszkoze, de Marko es Tarsai BT. atorokitettek az uj rendszerbe is. No persze nem visznek el "a nagy fekete autoval" (lasd Volga) mint regen, hanem mondjuk fura veletlenek kapcsan csak nem lesz munkahelyed. Ha palyazni akarsz konferencia tamogatasra sosem fogsz nyerni. Ha civil szervezet vagy neked valahogy sosem fog jutni penz, stb. Es igy szepen az erdelyi magyar ertelmiseget megbeklyoztak, es hallgatasra koteleztek. Es a polgarmestereket is, hisz ha ok (lasd RMDSZ) nem jarnak kozben, akkor nincs tamogatas, es nem lesznek utak es majalis, es ingyen Attus koncert (lasd Edda), es ezek nelkul nem lesz szavazas! Igy hat mindenkinek be kell allni az altaluk kijelolt sorba es ott szepen lehajtott fejjel menetelni, akkor es oda ahova azt Karcfalvarol mondjak. Kerdezni tilos!

Ma az RMDSZ pontosan olyan, mint a volt Roman Kommunista Part, ahol az aktivistak nyugdijba vonulasukig aktivak, foggal-korommel ragaszkodnak a poziciojukhoz (lasd pl. a Maros megyei "eloljarokat" akik 25 eve nem cserelodtek), es barmi veszelyt latva, azt becsulettel megtoroljak, mert hat "ok szentek, kik veruket adtak a nemzetert". A verunket igaz mi adtuk -sokan a levagott fizeteseket is, de kicsi dolgokra ma mar nem adunk. Mi verunk, ti veretek, nem szamit, csak elol lehessunk! A fontosok nem mi vagyunk, hanem ok! Csak az RMDSZ! Mi csak 4 evente szavazzunk tulipant, majd mehetunk is a szemunk vilagaba. Mert eddig is igy volt, es erre bizonyitek a 25 ev RMDSZ regnalas. Kifeledtem Kovacs ugynok (lasd Agent Smith) Alma gepet, mert hat ugye a nemzet penzet Cupertino-ban formazott tularazott gepre kell forditani, mert az jol mutat a sajto fotokon. Ha mar tenyeket nem tudunk felmutatni, legalabb meno fenyekepet, es tetemes benzin szamlat igen, mert "ok kozottunk jarnak", csak mi butak nem latjuk oket. [Megjegyzes: Mindig is tudtam, hogy velunk van a gond. Mi nem latjuk jol! Halatlan nepek!]

Kozepszeru, sok esetben szakmai sikerek hianyaban kisebbsegi komplexussal kuzkodo emberek egy hada -tisztelet a kivetel, kepes egy egesz nemzetet terdere kenyszeriteni, es "templom es iskola" jelszavakkal butitani ujra es ujra. Nagyreszuk sosem dolgozott, csak beallt megelhetesi politikusnak. Ha valaki kibukik az egyetemrol, netan poetanak all, vagy csak esti tagozaton kepes elvegezni az egyetemet annak nem lesz rendes munkahelye sosem, ertheto!

Mintha ma is a rendszervaltas elotti idoszakban elnenk. Semmi nem valtozott, csak a partot szovetsegre kereszteltek, mert igy hangzatosabb. Es a "baranyok" - hogy ne mondjak birkat, meg csak hallgatnak [...]

Meg meddig? 


0 Comments:

Post a Comment