Fura nezni, hogy mi tortenik ma Romania szerte. Nem telik el nap, hogy valamilyen volt miniszter vagy allami vezeto, netan politikus ne kerulne a DNA ele, es ne derulne ki roluk ilyen vagy olyan sikkasztas. vagy hatalommal valo visszaeles. Es mi mit teszunk? Orommel konyveljuk el, hogy "bezzeg jol megerdemelte". Ketsegtelen megerdemeltek, hogy bortonbe keruljenek, hisz ezek az emberek a rendes adofizetok penzen gazdagodtak meg, de az meg szomorubb, hogy egy ilyen orszagban elunk, ahol ily mereteket olt a lopas, a csalas, a korrupcio, es mindez kezdve a legfelso vezetestol, partpolitikatol fuggetlenul.

A karorom mellett sajna nem vesszuk eszre, hogy ezek az emberek meghataroztak az eletunket, a sorsunkrol dontottek, es mig mi nap mint nap elszegenyedtunk, ok egyre gazdagabbak lettek, egyre tobb vagyonra tettek szert. Es ma egy reszuk racsok mogott van, mert eppen egy uj generacio keszul hatalom valtasra, es valakit fel kell aldozni, hogy ujra kezdodhessen a lopas, a csalas, az allami penzek es szerzodesek elorrozasa, stb. Es a nagy becsuletesseg neveben, a sok roman nev mellett sajnos magyar nevek is feltunnek, Kerekes Karoly mar koztorvenyes, elitelt csalo, es Borbely ur is majdnem hasonlo cipobe jar(t), csak ot szerencsejere tarsai megmentettek, hogy vad ala helyezhessek. Tiszta, egyenes, becsuletes ember nem fel a birosagtol, foleg, hogy ha tudja hogy artatlan, de valoszinu, hogy Borbely Laszlo nem annyira artatlan mint aminek kinez, es emaitt bujt a torveny moge.  Ha olyan artatlan lett volna -sejtem le is mondhatott volna a mandatumrol, es bizonyithatta volna artatlansagat. Nem tette!

Es mi meg mocskoljuk a romanokat, hogy milyen becstelenek. No hat most lathatjuk, hogy kozulunk is vannak ketes hirnevuek, mert vannak eliteltek is, lasd Kerekes Karoly, Nagy Zsolt (habar ot sajnalom), Pal Arpad szinten csalo, Olosz Gergely lemondott a mandatumrol, mert tudta, hogy mi kovetkezik, Marko Attila szinten es .... Es mindezek fejeben meg arra sem volt kepuk, hogy lemondjanak. Igy akarunk mi lecket adni masoknak, hogy mi is sarosak vagyunk? Mig Nagy Zsolt es Olosz lemondtak, nalunk Maros megyeben 25 eve nem valtozott a hegemonia, es ugyanazok az emberek vannak az UDMR elen, mint regen. Es ha [szerencsenkre] Frunda Gyorgy volt szenator, akarom mondani bukott szenator, es bukott polgarmestertol megszabadultunk, habar meg mindig uzletel a biztositoval, Kerekes Karoly es Borbely Laszlo kepviselok -marmint nem tudom mit kepviselnek, mert engem nem, meg mindig hatalmon. Talan eljon majd az ido, mikor majd nekik is felelniuk kell a buneikert ha van ilyen. En bizom benne, hogy van igazsag a foldon.

Ui. Ne csodalkozzunk, hogy Hollandia nem tamogatja Romania csatlakozasat a Schengen-i ovezethez. Ameddig ily merteku a korrupcio, es mindezt torvenyesitve es intezmenyesitve vegzik, talan jobb is, ha nyugati szomszedaink megvetozzak a csatlakozast.