A nemzeti erdekeink oltalmazoja es vedelmezoje mar sok cimet es titulust kierdemelt, de a hirnev most sem engedi nyugodni melyen tisztelt miniszterelnokunket, aki mostansag mennyei magassagokra ahitozik. Sejtem ily pozituraban szereplo allamferfiak mindig tanulnak elodeiktol, es probaljak kivivni a nekik jaro oldalt (jobb esetben fejezetet) a tortenelem konyvek hasabjain. 

Ezzel a fent emlitett nagyerdemu sincs maskeppen, hiszen a hivatalat (lasd Miniszterelnoki Hivatal) is a Budai Varba akarja koltoztetni, mintegy igazi haborus stratega es hadvezer, aki ralatassal bir majd Pestre, es ezaltal egesz Magyarorszagra, onnan figyelve annak lukteteset es nemzeti felemelkedeset, - mert hat ez utobbit hirdetik naphosszat azok a bizonyos "kek plakatok".  [Szerk. megjegyzes: Valaki csak kell hirdesse a joletet, ha mar a magyarok nem erzik, nem de?]

Es ha mar nemzeti erdekek, akkor vallasossag es Fentvalo, mert hat o kuldte ezeket a mohamedan "hoditokat" akik dongetik ma Europa kapuit, es a felhold igajaba akarjak hajtani ezt a sok joravalo keresztenyt, koztuk minket is magyarokat. De masokkal ellentetben, nekunk nincs mit felnunk, mert mi torokvero hirnevben allunk (lasd Hunyadi Janos, Nandorfehervar, 1456), es partunk es kormanyunk is hasonlora torekszik. Mig Hunyadiek verrel es emberaldozattal vertek vissza II Mehmet hoditot, ma mar mindez egy szogesdrotra redukalodott. Csak volt valami ertelme az ipari forradalomnak.  Es ezaltal a mitosz folytatodik: mi vagyunk a modern kor "torokveroi", akik megallitottak Europa kapujaban az ellenseget. Inkabb csak tovabb loktuk oket nyugati szomszedainkhoz, de ez a hiradokban nem hangzik jol, szoval felejtsuk el! Mi torokverok vagyunk! Punktum!

Sejtem mar keszulodott Ferenc papa is kiadni egy rendeletet, miszerint ha mar a deli harangszo foglalt (lasd III. Kallisztusz papa), akkor legyen az esti harangozas jele annak, hogy mi magyarok (elnezest, maris kiralyi tobbest hasznalok, pedig az erdem csak EGY embere) megoldottuk a XXI szazad legnagyobb hoditasi kiserletet, csak tortent egy kis malheur - ahogy francia barataink mondanak. 

Mult heten kiderult, hogy Brusszelben a mi "torokveronk", mas -sejtem magukat ok is torokveronek titulalo tarsasagaban megegyeztek, hogy torokvero multjuk ellenere sarcot fizetnek Erdogan szultannak (o is nagyravagyo tortenelmi figura, es neki mar van palotaja), hogy a haboru piszkos reszet elvegezzek ok, mert mi -lasd Europa eloljaroi, inkabb csak diszelegni szeretunk, es munkat vegezni mar csak immel-ammal. No de mondhatnank, hogy Hunyadi seregeben is voltak zsoldosok, csak a zsoldhoz meg az is jon hozomanyul, hogy nehany even belul Europa kapuit majd utlevellel veszik be torok testvereink, mikor csatlakoznak majd a nagy europai kereszteny csaladhoz. 

Valamit nem ertek. Hunyadi azert esett el Zimonynal, hogy orszagat megvedje a felhold elol, most meg a modern torokverok utlevelet biztositanak az "ellensegnek" akibol majdnem 80 millio van. Ezt majd hogy fogjak leirni a torteneszek, mert hat a torokvero mint jelzo kisse atertekelodni latszik [...] De mar lattunk meghamisitott tortenelmet a kommunizmus alatt, igy nem lepne meg ha ujabb "furcsasagoknak" leszunk majd szemtanui, vagy talan majd maskeppen definialjuk a torokvero jelzot.





0 Comments:

Post a Comment