Suntem partasi si noi


La Clubul Colectiv s-a petrecut un eveniment tragic, fara precedent. Emotiile sunt de nedescris [...] multi au murit, si multi sunt inca la un pas de moarte printr-un spital oarecare din Bucuresti. Iar acum ne revoltam impotriva proastei administratii, a coruptiei si impotriva a tot ce nu merge in Romania. 

E firesc si normal sa ne revoltam si sa protestam, doar ca ignoram faptul caci noi, oamenii de rand suntem si noi partasi. Sustinem acest regim, platind la randul nostru bani murdari de a ne rezolva treburile, de a avea autorizatii de functionare care in mod normal/legal n-ar fi trebuit sa le avem. Platim pentru a avea documente in timp rapid, platim spaga functionarilor statului - care fiind prost platiti se inhaita la asemena lucruri, comitem evaziune fiscala, platim medicilor in buzunar desi avem asigurare medicala, si incercam sa mituim pe oricine doar ca sa obtinem favoruri. Nu ne-am schimbat in 25 de ani mai nimic, doar ca pe vremea lui Ceausescu rezolvam totul cu un pachet de Kent si un sfert de kilogram de cafea boabe, astazi tarifurile s-au schimbat, si am ajuns la nivelul a sutelor si a miilor de euro. 

Societate romaneasca e corupta, si din pacate democratia nu ne-a invatat cum sa scapam de aceste vechi obiceiuri inrodite in istoria acestui popor care nu vrea sa invete din istorie si comite aceleasi greseli lasand in urma o societate fara idealuri si vise.

P.S. Acei trei tineri care detin clubul trebuie sa plateasca, si vor platii cu ani grei de puscarie, dar fiecare dintre noi la randul lui ar trebui sa plateasca caci ca si ei, si noi facem parte din sistem si il sustinem cu inversunare.

0 Comments:

Post a Comment