Talan meg tul korai rola elmelkedni, de ugy nez ki, hogy Frunda urnak ujra vezetoi aspiracioi lettek, miota csufosan elbukott a polgarmesteri valasztasokon, majd kibukott az orszagos valasztason is, es be kellett ernie miniszterelnoki tanacsadokent, ami igazi hatalommal nem jart mar, es amolyan parkolo palya volt egy hosszu es elegge nemkivanatos politikai karrier utan. Nem volt ez mindig igy -adjuk meg  a Csaszarnak ami megilleti, de idovel minden elromlik, es a kozossegi erdekek feledesbe merulnek, nem de? Vannak mas erdekek amik erosodtek, de ahhoz mar nekunk kozunk nincs!

De ma ugy nez ki (ha megvalosul?!), hogy a hatalomvagy erosebb a becsuletnel, es az emberek megvetesenel, mert a volt szenator nem zarja ki a jelolteteset a RMDSZ szekert, ha persze erre "van igeny". Igeny? Ketlem, foleg, hogy most kelemeni szelek fujnak a Szamos partjan, es meg egy telefon hivasra sem meltatjak a mar leirt politikust. No de sosem lehet tudni. En csak azt nem ertem, hogy aki egyszer - akarom mondani sokszor, mar leszerepelt, miert akar ujra es ujra lehetoseget adni maganak, hogy leszerepljen es az emberek megvetesenek ujabb celpontja legyen? 

Ketsegtelen, Kelemen nem az az elnok akit szerettunk volna az RMDSZ elen, es ez latszott a szolgalelkusegen, amikor mindenkinek husegesen csaholt, aki plecsnit es miniszteri szeket igert. Csak kulturalisat, mert tobbre nem tartottak, de hat legyunk realisak, nem koltok epitik a vilagot. De most, az utobbi napok esemenyeit is figyelembe veve, a pozicioja nagyon ingatag, es Frunda ur, mint egy uj-regi challenger meg akart jo szinben is tetszeleghet, hisz ma o az ellenzek az RMDSZ-ben, es ez jelenthet akar neki politikai toket is.  Csak azt feledi a nagyerdemu, hogy hiteltelen o is, akar kollegai akik meg ma (?) hatalmon (lasd Borbely, Kelemen es Kerekes -ez utobbit jogerosen eliteltek). Vagyis levaltanank egy szolgalelkut es tennek helyebe egy bukott es hiteltelent.  Nehez dontes! Nehez!

Remelem, hogy mara mar jutottunk oda, hogy ne legyunk mi erdelyi magyarok megalkuvok, es ne mindig ket rosszbol a kevesbe rosszat valasszuk, hanem merjunk nagyok lenni es valasztani egy jot. Az az erzesem, hogy barki aki ma resze valamilyen mertekben a rendszernek (lasd RMDSZ berkek es a tobbi part barmi is legyen a neve) az teljesen hiteltelen, es nem erdemel bizalmat. Mindenkinek uj lappal kell inditania, nekik is, nekunk is. Igy elkeruljuk, hogy cseberbol vederbe keruljon a sorsunk. 

0 Comments:

Post a Comment