Lejart az elovalasztas, es ahogy azt sejteni lehetett, nagyobb volt a fust, mint a lang. Es Brassai ur utolso pillanatban bemutatott videoja (lasd idos holgy utolso pillanatban szeretne szavazni) csak arra volt jo, hogy sajat magat jarassa le, de hat az UDMR-s berkekbe mar megszokott. A beharangozott "nagy erdeklodes" ellenere -igaz a cudar idojaras is "besegitett", a szavazatukkal elok 4337-re zsugorodtak a regisztralt 11.103-bol, ami meg 50% sem teszi ki, de hat a demokracia az demokracia. Aki nem szavazott az ne kommentaljon! Minden szavazot megillet egy koszonet es tisztelet, hogy elmentek, es leadtak voksukat!

Gratulacio illeti meg a nyertest, es a veszteseket is! Es szerintem a 28.9% + 8.83% azt mutatja, hogy van egy komoly szazalek (37%) aki nem UDMR mellett voksol(t), es ez egeszen szep teljesitmeny, leszamitva a multkori csufos eredmenyeket amit a UDMR ellenesek gyujtottek.  No es persze azert varjuk meg a veget, mert UDMR berkekben ez mar megszokott, hogy utolso pillanatban a parterdek maskeppen kivanja, es az elovalasztas eredmenyeit figyelmen kivul hagyjak, lasd peldanak okaert Frunda jeloleset (2012 Vass Levente nyert), illetve Borbely jeloleset (2008 Csegzi Sandor nyert). No de kicsire nem adunk, a fontos, hogy valasztottunk. Demokratikusan!

No de most felreteve a viccet, demografiailag tagadhatatlan, hogy manapsag a roman ajku lakossag folenyes tobbsegben el a varosban, igy annak a valoszinusege, hogy S. Z. roman szavazokat hoditson el, konvergal a nullahoz -balrol, hogy matematikailag egzaktak maradjunk! Ha Florea urat eppen nem kiserik oda [....] ahova Oprescu urat mar nehany hete, eselytelen minden igyekezet, de azert csak melengesse mindaz a szivunket, hogy mi valasztottunk. 


0 Comments:

Post a Comment