Protestul


Si eu care credeam ca voi schimba lumea dupa protestul "Opriti poluarea produsa de Azomures". Dar nu a fost sa fie. Ploaie din belsug, iar protestatarii, cu lupa trebuia sa ii cauti in fata Prefecturii, unde in ciuda vremii nefavorabile s-au adunat circa 200 de oameni care erau interesati - din care multi oameni de presa. Ceilati nu erau de gasit, desi "dau cu gura" in diferite pagini si site-uri de socializare, dar la fapte nu prea se inversuna. Aici se vede diferenta dintre lumea reala si cea virtuala. Sa scrii fraze mari e usor, caci te costa doar cateva minute, si devii "cool" in fata prietenilor - caci asta conteaza in ziua de astazi. Pe cand sa mergi la protest te costa timp, si trebuie sa fii acolo, sa participi, sa te investesti, sa te vada lumea in chip si suflet. Ce mai, traim o era digitala! Protestul in persoana e demodat!

Protestul. Era mai mult o piesa de teatru esuata, cu cativa spectatori si niste actori [foarte] nepregatiti, care scandau din cand in cand niste lozinci de doi bani, dar din pacate nu puteau capta amatorii de aer curat. Sincer, m-as mira daca rasunetul acestei manifestatii ar ajunge unde trebuie. Organizatorii s-au facut de ras, desi fapta in sine, protestul si initiativa de a organiza un asemenea eveniment este foarte laudabil, dar cum au decurs lucrurile, mi-au cam dat de gandit. Nu i-am vazut pe cei ce se adresau "multimii", dar auzindu-i ma bufnea rasul. Nu erau pregatiti, vorbeau ce le trecea prin minte, iar discursul - si desi nu m-as prea avanta sa il numesc asa, era plin de greseli gramaticale, pe care chiar si eu, un parvenit, vorbitor de alte limbi mi-am dat seama, si m-am rusinat la randul meu. Ma gandesc cum va reactiona mass-media romaneasca cand nici nu ne putem adresa doleantele intr-o forma corecta. Dar asteptam sa vedem ce rasunet va avea "PROTESTUL", iar pana atunci mai tragem in piep aerul poluat de la Azomures, si speram ca nu ne va afecta sanatatea.

Celor care au fost prezenti, organizatori, si protestatari ca si mine, jos palaria, si le multumesc din suflet, si sper ca desi am fost doar un palc de oameni, am inceput ceva.


0 Comments:

Post a Comment