Pelikan Jozsef gator szavai (lasd cim) ujra es ujra a fulemben csengenek. [No de bennem volt annyi becsulet, hogy en legalabb megemlitettem, hogy kinek a szavai, nem ugy mint Schmitt Pal, volt koztarsasagi elnok, aki azt is elfeledte mikor a doktori teziset masolta, sot az igeretet is, hogy bebizonyitja, hogy megy neki a doktori "schmitteles" nelkul is, de hat mint azt megszoktuk, nagy szavak mogott bizony ritkan van tartalom. Ez jellemzi a magyar politikat, es az elmult 25 evet is ha jobban belegondolunk. Egy hazugsaggal tobb mar meg sem lep!]

Szerencsere nem elek az orszagban, es nem kell nap mint nap szembesulnom a magyar politikai "elittel", akirol kiderul, hogy nagyreszuk sosem dolgozott valamilyen munkahelyen, hanem rogvest az egyetem utan felcsapott politikusnak (beleertve a jelen miniszterelnokot is), es olyan dolgokba kezdtek tanacsokat es utasitasokat osztogatni, mihez kozuk sem volt soha, tapasztalatuk meg annyi sem. No persze ertheto, nem eppen evfolyamelsokrol beszelunk itt, es hat a munkaero piacon helyt allni eleg nehez lenne nekik. Pl. Deutsch Tamast vagy netan Szijjarto urat, bevallom meg mosogatni sem vennem fel, nem hogy valami magasabb beosztasba alkalmaznam (lasd europarlamenti kepviselo, kulugyminiszter). Gyurcsany Ferencet is csak bohocnak a Vidam Parkba ha maradt abbol is meg valami. Gergenyi kapitany urat meg gyaszhuszarnak, es a sor meg nagyon hosszu [...]

Es ebben a kaoszban es tudatlansagban el ma Magyarorszag, ahol vannak az ideologiailag kepzettek es a kevesbe azok, koztuk jomagam is. Egyszeruen csak nem megy a part doktrina a fejembe, es nem tudok elfogadni dolgokat csak azert, mert Orban Viktor vagy valamelyik alatvaloja  azt mondta. Kellene hozza nemi magyarazat, es sajnos az nincs, nem is volt es nem is lesz. Azok a dolgok csak ugy vannak, mint amolyan mozesi kinyilatkoztatas, netan a gyengebbek kedveert posztulatum - de legalabb azok hitelesseget nem kerdojelezzuk meg. Orban atyank szavait egyre inkabb, es joggal! Egyre tobb a hazugsag, egyre tobb minden derul ki a nagy penzekrol, ejszaka alatt keletkezett vagyonokrol (lasd pl. a felcsuti polgarmester talalkozasat a miliardokkal), at nem gondolt politikakrol, stb.  Mikor kerdeznem, hogy miert, akkor az ideologusok ugranak, hogy "azert", vagy netan "mert ok jobbak, mint a szocialistak", netan "csak nem akarod oket (lasd szocialistak) vissza?", stb. 

A franc akarja oket latni, volt beloluk reszem boven Romaniaban is, Magyarorszagon is, de azert nehany kerdesre szeretnek valaszt, mert egyszeruen nem vagyok erre eleg kepzett ideologiailag, es meg szeretnem erteni, de magyarazat az sajna nincs. Ha nem erted, netan megkerdojelezed akkor ellenseg vagy. Fura erzesem tamad(t), hogy a mai Magyarorszag ujra Virag elvtars egykori Magyarorszagara hasonlit, ahol "ahol nem mi vagyunk ott az ellenseg".

Ui. Az idezojeleket kimondottan Schmitt Palnak dedikalom, hogy talan egyszer o is megtanulja, hogy ha nem a sajat dolgait irja le, akkor azokat tekintse idezett dolgoknak, es lassa el a megfele reszt idezojelekkel, mert kulonben ujabb plagium botranyba keveredik, es egy miatt mar lemondattak, joggal, de a szegyen sajna marad nekunk, azoknak akik megdolgoztunk a doktori tezisunkert, nem mint a fent emlitett "nagyerdemu".

0 Comments:

Post a Comment