Tisztelt Kelemen ur!

Latom ennyi ev politika utan on is rajott (orommel nyugtazom), hogy az emberek nem racionalis, hanem emocionalis alapon szavaznak. Masok erre mar rajottek regen, de oromteljes, hogy onnek mostanra sikerult kihamozni a tartalmat a mondanivalobol. Ha forditva lenne (lasd emocio vs. racio) onok mar reg nem masznak a parlament gradicsait. 
A jo dolog, hogy on es partja semmilyen emociot nem keltenek bennem, igy hat egy kis logikai segitseggel onok is tudhatjak, hogy nem szavazok onokre. Es nem csak onokre nem, hanem meg egykoron melyen tisztelt barataikra sem, akik kisse nagyobb koncot szerettek volna, onok meg ezert gyorsan elmartak oket az asztaltol, mert keves volt a plecsni, es az kellett onoknek.

Szomoruan kell kijelentenem, hogy teljes mertekben elvesztettek az identitasukat, nem is merem megkerdezni, hogy milyen ertekeket kepviselnek manapsag, mert szerintem mar onok sem tudjak, csak azt lesik, hogy ki kerul a hatalomra, es ennek fuggvenyben hatarozzak meg a politikai identitasukat, mert kell a plecsni. Ahogy mondana Virag elvtars, erre "en kerem  ideologiailag nem vagyok eleg kepzett", hogy megertsem, hogy manapsag eppen mely oldalon allnak. Es ha mar emociok, hogy az on narrativajaval eljek, legjobb esetben is szanalmat, es megvetest keltenek bennem, de probalok meg ennyi idot es energiat sem fecserelni onokre.

Szivelyes udvozlettel,
Vajda Szilard

Ui. A logikai segitseget csak azert nyujtottam, mert ma a az RMDSZ fotitkari posztjat (lasd junius 12, 2014) olyan ember tolti be, aki kibukott a a Babes-Bolyai Tudomanyegyetem Matematika Fakultasarol mert ott nem beszelni kellett hanem tudni (ez utobbi nem igazan volt a tisztelt uriember erossege, ertheto is a fenyes politikai karrier), es az egyetemet is csak 2006-ban sikerul elvegezni, lasd sajat bevallasa szerint. Ott (lasd egyetem) a racionalis szerencsere gyozedelmeskedett az emocionalis folott. Ilyen "vezetok" mellett mindig jol fog egy kis segitseg. Es fogadjak a segitsegem szeretettel, nem kell erte plecsni!