Szamvetes


Ponta. Iohannis. UDMR. Te. Elnok valasztasra keszul a nep, koztuk az erdelyi magyarok is, hisz kit ne erdekelne, hogy ki lesz az orszag elnoke, foleg, hogy egy korrupt, reszeseges, es csalo elnok eppen bitorolta e poziciot tobb, mint 10 even keresztul. Elfeledtem a  hajo flottat, amit eladott, de manapsag ez mar elevult. Varhato, hogy bortonbe kerul, de varjuk meg a vasart a napjaig. [Szep kilatas egy lekoszono allamfonek ...]

"O mond, te kit valasztanal?" kerdeztek egykor elodeink (lasd Istvan a Kiraly), es ha akkor nem is volt egyertelmu, ma igen. Minden erdelyi magyar tudja, hogy hova usse a pecsetet. Es minden UDMR-s incselkedes dacara, nem valoszinu, hogy az altaluk elonyosnek itelt jeloltet fogjak szavazni, meg ha ez hozna is Kelemen es Frunda uraknak plecsnit, es ujabb poziciokat. Elegge keresztbe tett nekik a PRM es diszes vezere, igy politikai ongyilkossag lett volna ezt magukra vallalni, igy hagyatkoztak a "lelkiismeretunkre". De Frunda urnak annyira kell "valami" (talan az elnoki tanacsadoi pozicio, netan ujabb  allami szerzodesek), hogy a partja dontesevel is szembeszallt minap, es azoknak akik "bizalmat szavaznak neki" (megszamolnam oket!), javasolja, hogy ussek a pecsetet, egy plagizalo elnokre. Meg plakatok is keszultek, amiben az UDMR eloljarok magyarazzak a nepnek, hogy kire ne szavazzanak. Egyesek tagadtak, masok nem. Kinek van igaza, nem tudni. A szomoru, hogy megjelentek!

Es te, erdelyi magyar szavazo, vasarnap az urnak ele jarulsz (vagy nem). Latod a kinalatot. Latod a magyar eloljarokat, akik eladtak mar regen a lelkuket nehany ezustert, es Kelemen ur miniszteri szekeert, mert ez annyira fontos, hogy minden egyes kormany alakitasnal kepes erte meghasonlani barkinek, csak aggassak ra a plecsnit. Te utod becsulettel a pecsetet, es mit latsz? Ok gazdagodnak, egyesek milliardos uzleteket kotnek az allammal, masok erdoket pusztitanak, netan eppen koztorvenyesek (elso fokon egyelore), foggal korommel ragaszkodnak a hatalomhoz 25 eve, es neked mit adnak cserebe? Ures szavakat, es nehany magyar utcanevet, netan egy magyar iskola nevet.

Mit fogsz csinalni? Szavazol! Nem szavazol! Lazongsz! Kiabalsz! Erdektelen leszel! Elmesz az orszagbol! [...] A fontos, hogy bizz a sajat ertekeidbe, es ne bennuk. Eddig sem csinaltak erted semmit, ezutan sem fognak, es valljuk be, nem is szandekoznak! 

0 Comments:

Post a Comment