Nem vagyok egy kormany rajongo, de ami most tortenik az orszagban az kezd gyerekesse, nevetsegesse vallni, amolyan tragi-komikussa, es ezert barkit lehet okolni, de nem az aktualis kormanyzast. Ok vegzik a maguk dolgat, igaz mar nagyon halovany tobbseggel, de nekik az a feladatuk, hogy az altaluk jonak itelt torvenyeket megszavazzak, az allami penzeket a baratoknak kiszervezzek, es profitaljanak abbol a rendszerbol, mire 2002 ota varnak.  

A magyar tarsadalom nehany hete megmutatta, hogy nincs megelegedve az aktualis kormanyzassal, es az Internet ado kapcsan egy teljes orszag fogott ossze, es megmutattak, hogy a gognek, az onkenynek, a hegemonianak nem engednek teret, es terdre kenyszeritettek egy magat erinthetetlennek gondolo politikai apparatust, elen egy arrogans, ellenzest nem turo miniszterelnokkel. Erre jo a demokracia, hogy letaszitsa az onkenyuralomra torekvo vezetoket. Mar nagyobb vezetok mint O.V. buktak meg, es fognak meg elbukni a tortenelem soran. Ennek igy van rendje.

Ellenben, ami szomoru, hogy minden napra szerveznek valami tuntetest, hol azert, hogy Vida I. meg egy epkezlab mondatot sem tud angolul, es korrupcio miatt kitiltottak Amerikabol, netan mert eppen O.V. lanya iskola megnyitojan vett reszt, vagy eppen, mert Lazar elvtars egy tobb ezer dollaros oraval hivalkodott a Parlamentben. Netan nem vasaroltal ma CBA-ban, netan egy nevetseges Schmitt Pal a tema, aki bizonyitottan lopta es csalta a doktori cimet, vagy Kosa utazasa egy sejtem nem letezo Uj-Zeland-i magyar kozosseg meglatogatasara, es a lista vegellathatatlan. Piti dolgok. Jelentektelenek. 

Ha meg akarsz buktatni egy kormanyt nemzeti osszefogassal, akkor ennel tobb kell. Sokkal tobb. Es az Internet elleni ado ilyen volt, de ami utana kovekezett az nevetseges es szanalmas. Olyan nyuszika, neked miert van sapkad szintre kezdtunk jutni. Nincs komoly ellenzek, nincs egy leader aki korul mindazok felsorakozhatnanak, akik megelegeltek a hazugsagkat, a demagogiakat, es a nincstelenseget. Es sejtem sokan vannak akik nem akarnak orosz baratok lenni, sot az unio kotelekebol sem szeretnenek kilepni, csak azert, mert Kover elvtars onkenyesen azt tartja a legjobbnak, netan illiberalis demokraciara sem vagynak, mint partunk es kormanyunk nagy vezere.  Es sokan vannak azok is, akik nem szeretnek sem zsidozni, sem ciganyozni. Sajnos ma nincs egy komoly alternativa az aktualis vezetesre, es emiatt nem is igazan varhato barmilyen nemu valtozas. Nem ok a hibasok, hanem mi, hogy nem vagyunk egy hitelkepes alternativat felmutatni. Nekik van sapkajuk, nekuk nincs!

0 Comments:

Post a Comment