Kudarc, Bukas = UDMR


Szivszakadva varta egy orszag a valasztasokat, es ha meg nincs is vege, de ugy remlik, hogy Romania eloszor tortenelmet ir. Elnoknek valasztottak egy lutheranust, akinek a neve nemet, az anyanyelve is az. Ez olyan, mint mikor Obama Amerika elnoke lett. De az latszik, hogy maga a roman tarsadalom is alakul, es egyre jobban jonnek ra az emberek, hogy az ertekekre adjanak, es kevesbe arra, hogy minek latszunk. Eddig volt puccsista, kommunista, demokrata de a politikahoz nem erto tanar, reszeges tengeresz, es majdnem lett egy plagizalo ugyesz, de az Istenek mast akartak [...] 

Es ami meg nagyobb orommel tolt el, hogy az erdelyi magyar  valasztok sajat szemukkel gyozodhettek meg, hogy a sajat, magukat a nemzet kepviseloinek tarto UDMR -meg sem erdemlik, hogy magyarul leirjam a nevuket, ujabb peldajat mutatta, hogy hogyan kell elbukni es kudarcot vallani. Az eloljarokba szerencsere nem biztunk, es az erdelyi magyarsag is a jozan eszet hasznalta, es nem utotte a pecsetet oda ahova azt Frunda elvtars kerte. No persze tudom, akkor lett volna elnoki tanacsosi pozicio, de igy ma nincs! Sot, Kelemen ur is csufosan elbukott (mar nem is tudom szamolni hanyadszor!), ahogy szomoruan vette tudomasul, hogy eluszott a jeloltje, de hat ez a ket ember, lasd Frunda es Kelemen annyira megszoktak a csufos vereseget, hogy latom, mar sportot uznek belole. 

Orommel tolt el, hogy vegre van az orszagnak egy hitelkepesebb elnoke, habar a hazait ketlem, hogy a tanari fizetesebol vette volna (!?), de annak meg jobban, hogy most eloszor a rendszervaltas utan erdely magyar szavazokozonssege, nem kovette a birka effektust, amire az UDMR mindig szamit, hanem megmutattak, hogy tudnak ok maguk is gondolkodni, es nem kell hozza sem Kelemen es sem Frunda segitsege. Es remelhetoleg a kovetkezo valasztasokon, mar nem latjuk sem Kelement sem Frundat, hanem szepen visszavonulnak, nevuket mar ugy is femjelzi a kudarc es a bukas, es atadjak a helyuket olyanoknak akinek lehet bizni a szavukban!

Ui. Erdemes lesz figyelni, ahogy Kelemen elvtars es Frunda elvtars kiall a nep ele, es megprobaljak -szanalmasan, elmagyarazni, hogy ok eppen ezt akartak, es erre buzditottak a nepet, csak mi magyarok ertettuk oket felre, es ok is jobboldali elnokot akartak. Ezek az emberek mar nem ismernek hatart, es meg melyebbre sullyednek a sajat ... kudarcukban.

0 Comments:

Post a Comment