Mindenki eleteben vannak nagy pillanatok. Az enyemben is, a tiedben is, es akarva akaratlan Kelemen Hunor eleteben is. Szamara a csutortok jelent egy ilyen pillanatot, amikor is szint kell valljon a valasztoi elott, hogy "kivel szavazzanak" az UDMR szimpatizansok. Szerencsere elottem nem kell, mert mar vallott szint es kudarcot annyiszor, hogy se szeri se szama. Mar nehez is lenne eszben tartani oket, es csutortokon boritekolhato egy ujabb.

Ha hinni lehet az elvtarsaknak, lasd Frunda es Kelemen, akkor mar hetfon tudattak velunk, hogy a szocialista jeloltet "kell" tamogatni, mert az igeri a plecsnit. No de nem gondoltak volna az ebadtak, hogy az orok ellenseg C.V. Tudor is a szocialista fenyesseget valasztja. Es lam kedden ez el is dolt. A Nagy Romania Part a masolo es plagizalo elnok jeloltet tamogatja. Igy hat Kelemen csutortokon ki kell alljon, es azt kell mondja, "lassatok feleim szumtukkel" mi is a szocialista jeloltet tamogatjuk akar csak C.V. T., mert o ada nekunk  plecsnit. Azt a jeloltet, aki nem tamogatta a magyar karokat az Orvosi Egyetemen Marosvasarhelyen, az autonomia tervezetet, aki masolta a doktori dolgozatat,  stb. Ha nem igy tennenk repulnenk a kormanybol, es azt meg nem lehet, mert akkor ellenzekbe kerulunk, de azt meg nem akarunk, mert nekunk plecsni kell, es "hatalom es a dicsoseg mindorokke. Amen."  "Hatalom" ... mar nekik, mert igazi hatalom sosem volt, es sosem lesz a kezukbe, de altatasnak jo ez is. Es persze Kelemen ur (lasd a "nemzet allatorvosa") egojanak. [Szerkesztoi megjegyzes: A "nemzet koltoje" cim mar elkelt regebb!]

Ha netan megvaltozna a velemenyuk csutortokig, akkor sajat maguknak mondanak ellent, mert azert egy ilyen hordereju kerdesben nem valtozhat homlokegyenest a velemeny hetfotol csutortokig. Ha igy valtozik a velemeny, akkor hogy adj ilyen embereknek a szavara, hogyan bizz ilyen emberekbe? De ha tan megis, akkor repulnek a kormanybol, mert hat most eppen "hatalmon" vannak, ahogy mondjak ok, de ezt az igazi hatalom nem fogja toleralni, joggal. 

Es van a ketkulacsos "a valasztok lelkiismeretere bizzuk" elcsepelt szonoklat, amit az RMDSZ tokelyre fejlesztett az evek soran, amikor is nem mondanak semmit, de azt nagyon szepen. De ez sem jar majd plecsni osztassal, hisz erdelyi magyar szocialista jeloltre (Kelement kiveve aki kamera elott vallja, hogy Iliescura is adott mar voksot), nem fog szavazni. Szoval 22-es csabda. Barmit is mondana Kelemen, ebbol totalis eges lesz, de nem az elso, es mig tartjak, nem is ez lesz az utolso. Szerintem mar annyira megszokta ez az ember a csufos eredmenyeket es bukasokat, hogy mar oktathatna oket. Lenne hozza kello tapasztalata.

Es te erdelyi magyar? Te hallgass az osztoneidre, es ugy szavazz, hogy az szamodra a leheto legkedvezobb legyen. Ne hallgass te Kelemen elvtarsra, sem Frunda elvtarsra, mert o sem hallgat rad, igereteik ures szavak, nem erdekli oket a te sorsod, nekik a plecsni kell, es a miniszteri szek, a tanacsadoi pozicio, es az elkovetkezendo 4-5 evben nem is akarnak hallani rolad, mig majd ujra kuncsorognak, es ujra eloveszik az autonomia tervezetet, ami mar papiron megbukik, meg mielott a Parlament asztalara kerulne. Mutasd meg, hogy a te szavazatod nem elado, es nem lehet nehany magyar utcanevvel megvasarolni. 

0 Comments:

Post a Comment