B terv


Hogy mi a jelenlegi Magyar Kormany A terve, azt latjuk, es nap mint nap tapasztaljuk. Tejhatalmu, arrogans miniszterelnok, megspekelve populizmussal es allamositasokkal, mintha Venezuelaban elnek, vagy valami egyeb banan koztarsasagban, ahol a diktator az elet es halal ura. A jobboldali media csapbol folyik a jolet, a baloldali csapbol folyik a ragalmazas, es kozepen vannak az polgarok, akik ugy nez ki egyre jobban szegenyedned el, es a beigert 1M munkahelynek csak a hult helyet talaljak. 

Ezzel ellentetben, vannak lakas panamakkal rendelkezo politikusaink, asszonyt bantalmazo "komondorunk",  dohany mutyis vallalkozoink, NAV elnokunk aki "nem ertem mit mond", kitiltasi botranyunk, eltitkolt hotel szamlaink, egyre gyengebb kozoktatasunk, kozeledesunk Putin elvtarshoz, es a lista vegelathatatlan. Kimaradt valami. Van nekunk Deutsch Tamasunk es Szijjarto Peterunk. Ok a mai modern magyar tarsadalom peldakepei, nem lett volna becsuletesen kihagyni oket. Es vannak adoink, mert hat valahonnan a joletet biztositani kell, ha mar gazdasagunk az nincs. Es van cigany gyulolet, es zsidozas, mert hat valakire csak kell fogni a kudarcokat. A ciganyokra azert, mert ok rosszul elnek, a zsidokra, mert ok jol elnek. Paradox.

A B terv? Az Internet ado elleni tuntetes egesz komoly arculcsapasa volt, a magat 2/3 biztonsagban (?!) erzo vezetesnek, de az most lefujva, mi kovetkezik? Mi az alternativa a jelenlegi "joletre"? Sajnos nincs alternativa, nincs B terv. A jelenlegi ellenzek, vagy magat annak titulalo kozosseg nem szervezett, nincs mogotte komoly kepviselet, nincs hitelkepes vezeto, mert azert senki nem szeretne egy ujabb Gyurcsany erat, igaz?

Ma Magyarorszagon sajnos nincs olyan politikai ero, part, civil szervezet, mely hitelkepes alternativat tudna mutatni, es megvalositani egy leszegenyedett, jelenleg illiberalis politikat folytato, EU ellenes, antiszemita hangokat megszolaltato orszagnak.

0 Comments:

Post a Comment