A szolgalelku


Ahogy olvastam a minap egy bejegyzesben, Kelemen ur arra volt jo, hogy evekig vigye Marko ur taskajat, es kozben, ha mar masra nem is (lasd verseles es [allat] orvoslas), akkor legalabb hordarnak kituno, hisz sikerrel "letaszitotta" egykori feletteset, a munkaltatojat. Amolyan fonoki partfogolt volt.

No de akkor meg o sem szamitott arra, hogy partja legcsufosabb veresegeit fogja elkonyvelni, hisz regnalasa alatt jottek letre az "alternativ magyar partok", melyek, ahogy latszik, igencsak csufosan elbuktak. Mire volt jo? Egyre jobban sikerult megosztani a magyarsagot. No persze ezt egyikuk sem ismerte be, mindenki a masikat hibaztatta, es kozben a legnagyobb problemajuk az volt, ki mekkora szeletet szakit a tortabol. Az emberek, a vagyaik mar reg nem szamitanak, es mindig csak a valasztasok elott 1 honappal akartak kozel kerulni a magyarsaghoz, utana 4 evig a szinuket sem latni, nem hogy a vagyaink felol erdeklodnenek, sot netan tennenek is ertuk valamit. No de ez nem magyar specifikus, roman honfitarsaink is hasonlo problemakkal kuzkodnek. Es hasonlo bukasok a helyhatosagi valasztasok, es az elnokvalasztas is, ahol a legkevesebb szavazatot kapta, de egy hordart nem konnyu eltantoritani. Lemondani? Minek?  Nem ismerjuk a szo jelenteset!

Es csutortokon a hordarbol partelnokke elorelepett Kelemen kiall a nep ele, es bar latszik, hogy akarna mondani a PSD nevet, megis csak egy sovany "a lelkiismeretukre bizzuk" hagyja el ajkait, amivel megpecseteli azt, hogy milyen gerinctelen az RMDSZ, mert valljuk be, nem igazan szamitottak C.V. Tudor tamogatasra. Magyarnak meg eladni, hogy PRM-vel kozosen szavazzon, az fobenjaro bun, igy hat ha szomoru szivvel is, mert uszni latszik a plecsni, es a beigert pozicio, be kell erni egy zavaros valasszal, mint mindig. Szoval leforditva, ha nem mondunk semmi abbol olyan nagy baj nem lehet. Mikor kiderul ki vezeti az udvart, akkor majd alazattal kezet csokolunk, es kerjuk a "jussunk". 25 ev alatt mennyei magassagokba fejlesztettek ezt a szolgalalkuseget.

A csutortokot meg valahogy megemesztette a magyar, hisz az koztudott, hogy balra erdelyi nem igazan szavaz, de a szolgalelku Frunda, aki sejtem eladta a nepet ujabb [mar tobbszot megtette az evek soran] 30 ezustert, penteken kiall, es keri a "benne hivo" (megszamolnam oket!)  szavazokat, hogy PDS-re ussek a pecsetet. Annyira kell neki a beigert ....., hogy kepes meg a sajat partjaval is szembeallni, es kerni, hogy olyanra szavazzanak a magyarok, aki egy csalo, hazudozo, plagizalo, es aki nem tamogatja a magyar orvosi oktatast. Na ez igen szolgalelkuseg! Nehany penzert kepes ujra es ujra meghasonlani! Ha mar csufosan kibukott a politikabol, akkor probalkozik az oldalso kapun bejutni, es megtesz barmit, csak, hogy valahogy ujra kegybe keruljon.  Hova sullyedtek erkolcsileg ezek az emberek? Meg tan haragot sem erdemelnek, csak szanalmat es megvetest ...


0 Comments:

Post a Comment