Vow populi


Nem tetszik! Nem tetszik ami ma Magyarorszagon folyik, de ez az en sajat velemenyem, es amint latszik, a tobbseg meg mindig ugy iteli meg, hogy ez az amire ma szukseg van. Rosszul fogalmaztam! Nem foltetlenul ez az amire szukseg van, hanem nincs ennel jobb, nincs valos alternativa, es akkor valljuk be "Gyurcsany helyett barki jobb" alapon, az emberek szavaznak. En sem tennek maskeppen.

A tegnapi helyhatosagi valasztasok is azt mutatjak, hogy [szerencsere] ha ma nem is olyan erovel, de meg mindig van komoly tamogatas a Fidesz mogott, es meg van hiteluk(?), annak ellenere, hogy NGO-kat zarnak be, dohany mutyit csinalnak, elszamolas nelkul koltik az adofizetok penzet (lasd Lazar), es olyan emberek kepviselik a magyar  kulugyet, akik meg egy hazat sem kepesek maguknak venni, mert inkabb a papa ketes MAV uzleteibol, a szuloknek kell vasarolniuk "lakast" a gyerekeknek. Ami onmagaban nemes cselekedet, bar sokan tudnak megtenni, de ma sajnos kisse mas szelek fujnak a magyar ugaron. El is feledtem, hogy tortenelmi csucson az inflacio Magyarorszagon, ahol ma kormanyzati politika az illiberalis demokracia, ahol ma kozhellye sullyedt a zsidozas es ciganyozas, es ahol aki nem barat az ellenseg alapon osztjak a vilag dolgait. No de sebaj, van helyette populizmus es "munkahely", ami meg mara sem erte el a nehany szazezret sem (beleertve az osszes kozmunkat, ami amugy penzt visz el a koltsegvetesbol, nem hogy bevetelt generalna), nem hogy milliot -amennyit igertek. Europaban mar szegyelnunk kell magunkat, hogy "mar megint mi magyarok", de egyesek szerint Orban atyank az uj magyar messias, es az Istenekkel nem jo packazni. O a mennyei aldas, es hull rank szakadatlan, ha tetszik ha nem. Mar a szoszekrol is ot predikaljak szeles e hatarban.

Hogyan tovabb? Hat ez a fajta aldas meg velunk lesz 4 evig, ha akarjuk ha nem, es most mar csak azt kell varni, es turelemmel lenni, hogy mind melyebbre sullyedjenek a sajat illiberalizmusukban, es remelhetoleg idovel mar a nepek se higyjek el, hogy a populizmuson tul van valami konkretum is. Sajnos az egyszeru, kevesbe tanult embert konnyu megvezetni, es nehany hazafias hur megpenditese  es rezsicsokkentes eleg, hogy innen oda vagy onnan ide szavazzanak. Negy ev sok ido, de jelen pillanatban nem igazan korvonalazodik egy hitelkepes alternativa, es ez az ami elszomorito. Sikerul majd valakinek Gyurcsanytol megszabadulnia, netan Kokatol, Fodor Gabortol elhatarolodnia, sot feledtetni Demszky fopolgarmestert - aki nemreg meg eppen itt bujkalt Washington DC-ben "szamuzetesben"?! Ha fog sikerulni akkor talan van esely valtozasra, ha nem, akkor mar egyenes ut vezet a kiralysaghoz.

Es addig? Tiltakozasunknak, nemtettszesuknek hangot lehet es kell adni, addig ameddig nem csuknak le -es bevallom 2006 oktobere utan feltem, hogy ilyen konnyen megtortenhet, de most latom, hogy ez ma sem kulonb, csak most eppen nem Gergenyi lovet bele a tomegbe, hanem gazdasagilag ellehetetlenitenek, netan bezarjak a vallalkozasodat. "El lehet menni Magyarorszagrol" Gyurcsany elvtars utan szabadon, ez is egy alternativa, es ezt sokan manapsag meg is teszik, mert sokkal jobban boldogulnak Europa nyugatibb szegleteiben, ahova meg nem ert el az illiberalizmus szele, vagy lehet kinlodni az istenverte magyar valosagban es remenykedni, hogy holnap talan mas lesz.

Ui. A partatlansag jegyeben megjegyzem, hogy en egyutterzek azokkal akiknek eppen nincs munkajuk, vagy eppen nem Fidesz baratok, es igy nem nyertek dohany boltot, netan csak egyszeru allampolgarok akik adot fizetnek es nem gyaraponak, mert nem ugy mennek a dolgok ahogy szeretnek. Es talan hatranyba vannak, mert ok eppen nem zsidoznak es nem ciganyoznak. Ellenben van a tobbseg (aki a Fidesz tobbseget biztositja), akik sejtem mar a Kanaanban erzik magukat, es szivjak magukba az illiberalizmus levegojet es hallgatjak a [Fidesz] tanokat.  Azon elmelkedem, hogy ha ok mar megerkeztek az Igeret Foldjere, akkor 4 ev mulva mit kell/lehet igerni majd nekik, hogy ujra jo helyre ussek a pecsetet? [...]

0 Comments:

Post a Comment