Gondolati ellenforradalom


Ellenforradalom. Volt mar nekunk ezzel talalkozasunk 56-ban, a franciaknak meg elotte is, de hat hol forradalom, ott lennie kell ellenforradalomnak is, ezt mondja a daoizmus is. Ying nelkul nincs yang, es forditva. Kereszteny hittestvereimnek a jo es rossz, netan a menny es pokol analogiat tudom ajanlani, habar ahogy Pelikan elvtars mondana "en ideologiailag nem vagyok eleg kepzett". [A demokracia egyik alapelve, hogy mindenkinek lehet sajat velemenye, es ez nem foltetlenul kell egyezzen. Ez onmagaban ertekelheto a ket erteku logika egyfajta kiterjesztesenek, no de ne konvergaljunk el a forradalomtol, akarom mondani az ellenforradalomtol.]


2006 utan eloszor, ma ujra megindult a magyar, es amolyan "utcai forradalmat" szervezett, amire roppant buszke, hisz 1956 majd 2006 ota a pannon mezon nem igazan  volt ilyenre pelda. 1956-ban velunk voltak tele az ujsagok, mindenki hosnek titulalt bennunket, de azota elegge elcsendesedtunk, es sejtem orosz testvereink szereteten szocializalodva, megszoktuk, hogy inkabb fejet hajtunk es turjunk. Talan tanultunk valamit a franciaktol, ha manapsag mi is kezdunk hangot adni nemtettszeseinknek? Csodas! Pompas! Eljen a demokracia!

No de ha ma volt tuntetes, akkor ugy dukal, hogy legyen ellentuntetes is, mert hat igy van ez rendjen. Miert is ne lenne. Jogos, alkotmanyos, es nem utolso sorban demokratikus. Leven, hogy ellenforradalom, az ott resztvevok (sejtem "milliok"), majd azert fognak tuntetni, hogy fizethessenek Internet adot.  Remelem nem rontottam el valamit! En csak tagadtam (lasd logika) azt, amit a mai forradalomarok koveteltek, vagyis, hogy nem akarnak Internet adot fizetni. 

Alig varom, hogy az ellenforradalmarok az utcara vonuljanak es skandaljak:
"Internet adot akarunk", 
es [alig] varjak, hogy befizethessek a part kasszaba, jaj en balga,  akarom mondani az allam kasszaba a 700 forintot havonta (ha meghalad a forgalmuk bizonyos byte mennyiseget, a pontossag erdekeben), -minden egyes elofizetes eseten. Probalok vigyazni, hogy a logika keretei kozott maradjak, mert azt mindenki elfogadja, kevesbe az ertekiteleteket.  Es ha mar ellenforradalom, (lasd Kadar Janos szerinti ertelmezes), akkor sejtem ra is kell tenni egy lapattal, hogy legyen latszata. Gondolom az elobbi mellett olyan szlogenek is megjelennek majd, hogy "Noveljek az adonkat!", "Vessenek ki adot az elelmiszerekre is, ha mar a szappanra kivetettek!",  "Noveljek a BKV berletek es jegyek arat!". Sejtem a rendesebbek kernek a rezsi novekedest is, de az manapsag fobenjaro bun lenne, igy azt csak majd maguk kozott megvitatjak, es az arra szant osszeget a mindenkori Magyar Kormany megsegitesere letrehozott alap szamara atutaljak. Majdnem Norveg Alapot irtam, de ezert az ellenforradalmarok meglincselnek.

Ui. Jelen ellenforradalom csak beteges elmem szulemenye, es egy [meg] meg nem tortent dologrol van benne szo, de talan egyszer beteljesedik az iras, ahogy mondana az evangelium.

0 Comments:

Post a Comment